Robert
Robert App Store 9 april 2018

Beat Snap: laagdrempelige app voor muzikale creatievelingen

Beat Snap is de oplossing als je jouw iPhone of iPad graag wil gebruiken als DJ Kit, maar Garageband een stap te ver is. Je kunt zelf beats mixen, samples opnemen en als volleerd componist verschillende instrumenten gebruiken.

Beat Snap is gemaakt door Mixvibes, een bedrijf dat al sinds 1999 professionele software voor clubs en DJ’s maakt. Ook Pioneer’s Rekordbox, de standaard muzieksoftware in clubs, is van hun hand.

Muziek maken en componeren Beat Snap

Beat Snap is de app die vooral opvalt door zijn laagdrempeligheid. Je bent snel aan de slag met een beginnetje dat uit vier sequenties bestaat. Die kun je vullen met een virtueel orkest van 35 instrumenten. Elk instrument kun je onafhankelijk gebruiken om een beat, geluid of effect te maken. Vervolgens kun je die geluiden in verschillende ritmes en samenstelling combineren. Er zijn 6 effecten, zoals vertragen, versnellen en een reverb.


Om ervoor te zorgen dat jouw creatie in elkaar past heeft Beat Snap de mogelijkheid om ritmes te kiezen die gebaseerd zijn op kenmerkende popsongs. Op dit moment zijn er 40 beschikbaar, maar de app wordt steeds verder uitgebreid. Ook is er een metronoomfunctie die helpt bij het in de maat blijven.

Extra packs en opslaan

Beat Snap is gratis, maar je kunt een premium-abonnement nemen dat je recht geeft op pakketten met effecten. Bij de gratis versie zitten vier pakketten in de genres hip-hop, EDM, pop en disco. Een premium-abonnement kost € 39,99 per jaar of € 2,99 per week. Gemaakte beats zijn in zowel de gratis als premium-variant direct te publiceren op SoundCloud, of via het standaard deelmenu van iOS te versturen.

Reageer op artikel:
Beat Snap: laagdrempelige app voor muzikale creatievelingen
Sluiten