Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 april 2018

Extra garantie voor Apple Watch S2 met opgeblazen accu

De eerste twee generaties Apple Watch hebben een hardnekkig probleem. De accu gaat soms bol staan en daardoor wordt het scherm omhoog geduwd. Dit kwam voor bij de eerste generatie Apple Watch en ook bij de Series 2 uit 2016.

Apple erkent het probleem en zorgt voor gratis vervanging van de accu en beschadigde onderdelen. Dat blijkt uit een interne memo die in handen is van MacRumors. Deze extra garantie geldt tot drie jaar na aankoop.

Alleen 42mm Apple Watch S2 getroffen

Opmerkelijk is dat alleen de 42mm (grote) Apple Watch te maken heeft op opzwellende batterijen. Het kleinere model (38mm) is niet getroffen, evenals de Series 1 en Series 3.

Toch is dit probleem niet nieuw, want de eerste generatie Apple Watch kampte met een soortgelijk probleem. Apple verlengde de garantie van dit horloge tot drie jaar na aankoop. De Apple Watch is vanaf 17 juli 2015 verkrijgbaar in Nederland en de eerste generatie van het horloge heeft dus nog garantie tot minimaal 17 juli 2018.

Klik/tap voor groter.

Hoe ontstaat een opgebolde accu?

Een opgezette accu zorgt er niet alleen voor dat het scherm omhoog komt. Er zijn ook gevallen bekend van een loslatende hartslagmeter aan de onderkant van de Apple Watch. Hoewel het er gevaarlijk uitziet, is een opgezwollen accu dat niet direct. De zwelling ontstaat omdat de accu wordt beschermd tegen het ontsnappen van lithium-gas dat vrijkomt als een van de cellen het begeeft. Door de beschermende maatregelen ontstaat geen brand, maar zwelt de accu wel op. Je kunt een opgezwollen het best zo snel mogelijk laten vervangen.

Als je dit probleem ervaart, ga je naar Apple Support om een afspraak te maken bij een Apple Store of een geautoriseerd servicecentrum.

Reageer op artikel:
Extra garantie voor Apple Watch S2 met opgeblazen accu
Sluiten