Apple Pay nu live in Brazilië, Nederland wacht…

Door: Raymon Mens - 20 reacties
Apple Pay

Nederlanders mochten door een opmerkelijke move van Bunq onlangs al even proeven van Apple Pay. In Brazilië is Apple’s betaaldienst nu officieel beschikbaar. De uitbreiding naar Brazilië werd door Tim Cook in februari aangekondigd en is nu live.

Door de lancering in Brazilië is Apple Pay nu beschikbaar in 27 landen, waaronder veel Europese landen. Nederland, Duitsland en België zijn nog opvallend afwezig op Apple’s lijstje met landen waarin de betaaldienst die met iPhone en Apple Watch werkt beschikbaar is.

In Brazilië bij één bank

In Brazilië werkt Apple Pay bij slechts één bank, namelijk Itaú Unibanco. Dit de grootste bank in Latijns-Amerika en de op negen na grootste bank ter wereld. De bank heeft miljoenen klanten en is naast Brazilië ook in Argentinië, Chili, Colombia, Panama, Paraguay en Uruguay actief. Apple’s betaaldienst werkt er met Visa en MasterCard.

Apple Pay Itaú Unibanco
Klik/tap voor groter.

Nederland en Apple Pay

Nederlanders met een rekening bij Bunq konden, als ze er snel bij waren, onlangs al even proeven van Apple Pay. Omdat Bunq naast Nederland ook in Spanje en Italie actief is, ondersteunt de bank de betaaldienst voor iPhone en Apple Watch. Nederlanders konden Apple Pay officieel niet activeren, maar door de regio van iOS te veranderen naar Spanje of Italië werkte het wél.

Bunq-CEO Ali Niknam demonstreerde dit publiekelijk en vele Apple-fans volgden. Bunq werd echter al snel door Apple op de vingers getikt en de functie werd verwijderd. Wie er snel bij was, kan Apple Pay echter nog steeds in Nederland gebruiken. Het hele instelproces was al in het Nederlands vertaald. Technisch is er dus niets dat de lancering van Apple’s betaaldienst in Nederland (of België) tegenhoudt. Wij hopen met je mee… ?

Bunq Apple Pay Nederland
Klik/tap voor groter.

 

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Ik zou zo graag willen weten wat nou precies de reden is waarom wij (en onze zuider- en oosterburen) nog steeds geen ApplePay hebben. Heb met verschillende banken contact opgenomen en die zeggen dat de bal écht bij Apple ligt, want technisch zijn ze er klaar voor. Zoals je ook kon ervaren bij Bunq z’n actie.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik snap er geen snars van. Het lijkt voor Apple toch gewoon dom om niet meer landen uit te rollen? Ik verwacht het eind dit jaar in Nederland.

 • Profielfoto
  Maarten

  Nederland is maar een klein land. Er valt minder geld te verdienen. Daarnaast gebruiken wij Nederlanders veel minder vaak een credit card dan andere landen

 • Profielfoto
  iCrazy

  @maarten als je kijkt naar aantal inwoners valt nederland mee. Zweden veel minder en finland ook. Terwijl ze daar ook apple pay hebben

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Wij mopperen wel een op de banken, maar het blijft een feit dat het betalingsverkeer in NL echt goedkoop is. Wij gebruiken nauwelijks onze credit cards, hebben vrijwel geen debit cards (prepaid cc’s) en pinnen heel veel.

  Als Apple een percentage wil meepikken zal iemand dat moeten betalen; consument, winkelier of bank. Ik denk dat daar het probleem zit.

 • Profielfoto
  MrJvG

  /dev/enschede op 5 april 2018 12:07
  Wij mopperen wel een op de banken, maar het blijft een feit dat het betalingsverkeer in NL echt goedkoop is. Wij gebruiken nauwelijks onze credit cards, hebben vrijwel geen debit cards (prepaid cc’s) en pinnen heel veel.

  ‘Onze’ Maestro kaarten zijn juist debit creditcard

   

   

  Maarten op 5 april 2018 11:53

  Nederland is maar een klein land. Er valt minder geld te verdienen. Daarnaast gebruiken wij Nederlanders veel minder vaak een credit card dan andere landen

   

  Maar we blinken wel uit in betalen met de pas. In Nederland vinden veel meer betalingen met een pas plaatst dan bv Duitslad. Bovendien kan je in Nederland haast overal met je pinpas betalen. In Duitsland bv is pinnen voor een ijsje niet voor te stellen.

  Dus ook al zijn we een klein land, Nederland is zeker wel interessant voor Apple Pay.

 • Profielfoto
  Jorik

  Maarten op 5 april 2018 11:53
  Nederland is maar een klein land. Er valt minder geld te verdienen. Daarnaast gebruiken wij Nederlanders veel minder vaak een credit card dan andere landen

  Bunq ondersteunt gewoon Maestro in Italie en Spanje. Geen idee wat ze daarvoor aan Apple betalen, maar via Maestro contactloos betalen met je iPhone of Watch werkt op alle plekken waar je contactloos met je pinpas kunt betalen.

  Voordeel van iPhone/Watch is dat je nooit een pincode hoeft in te toetsen, want je hebt je iPhone/Watch al unlocked, terwijl iedereen je pinpas zou kunnen gebruiken. Ik was op tijd bij bunq en ik heb het al best vaak gebruikt. Enige wat met de Watch zo nu en dan een beetje onhandig is, is hoe je ‘m bij de betaalterminal moet houden.

 • Profielfoto
  App69

  Was geinteresseerd in  Pay maar doe nu qua betalingen betreft alles met de KBC-app. Pinnen, online betalen, in de winkels, etc… Kaart raakt versleten van in mijn portefeuille te blijven zitten.

  Siri op TV in NL wel in België niet. Logica ver te zoeken. En nee. We spreken geen Vlaams tegen Siri op de iPhone. Ool al begrijpt ze me meer niet dan wel. “Hey, Siri, slaapwel” Het commando om alles uit te zetten, Philips Hue lampen, TV en soundbar, krijg je als response “ Siri slaapt niet”. Nou leuk.

  Hoelang gaan we moeten wachten op de HomePod?

  Denk dat Tim Coock zijn pipeline serieus verstopt zit door al zijn beloftes. Airplay 2 werkt niet eens met een Airport Express. Ik draai nu op 11.4. Ja. Ik weet het, het gerucht is dat dit wel mogelijk gaat zijn ooit. Het is te zeggen als het niet verstopt geraakt in Tim’s pipeline.

  Om maar te zwijgen over de bagger van het toetsenbord op de iPad. Bad Apple.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Komt er straks ipv net als 20 jaar geleden “pinnen 0.25 cent”, “apple pay, 0,20 cent” te staan bij de kassa’s:-)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De een zegt: de banken willen eigenlijk niet, want dan zouden we zonder ze kunnen.

  De ander zegt: de banken willen niet, want Apple vraagt te veel geld.

  Meer smaken heb ik nog niet gehoord.

  Nederland is klein, maar volgens mij hebben we wel veel iPhone in het land. En dat zonder reclame! Jongeren kiezen veel voor Apple.

 • Profielfoto
  KR1275

  Nederland heeft perfecte betaalmogelijkheden. Apple Pay voegt niets toe en niemand zit er op te wachten. Daarnaast is Paypal al zo dominant, dat iedereen daar mee uit de voeten kan. Laat Apple maar eens NFC op de iPhones zetten, maar dat zal omwille van dit Apple Pay wel niet gaan gebeuren. Apple Pay is een doodbloedend project. Meer kosten in het betalingsverkeer wil niemand. De banken zijn goedkoop. Prima zo.

 • Profielfoto
  Athens56

  Apple is voor Nederland maar een hele kleine speler! Zou dat het kunnen zijn?

 • Profielfoto
  morwatz

  Athens56 op 5 april 2018 18:17
  Apple is voor Nederland maar een hele kleine speler! Zou dat het kunnen zijn?

  Nee, in Zweden wel Apple Pay, waar veel minder mensen wonen. Duitsland, veel groter, geen Apple Pay.

 • Profielfoto
  queenfan

  Nee @KR1275, Apple Pay is ook beschikbaar in Denemarken, Zweden en Finland. Die zijn een kleinere speler dan NL.

  Duitsland is een hele grote speler en die heeft geen Apple Pay, dus dat argument gaat niet op.

 • Profielfoto
  queenfan

  queenfan op 5 april 2018 19:14
  Nee @KR1275, Apple Pay is ook beschikbaar in Denemarken, Zweden en Finland. Die zijn een kleinere speler dan NL.

  Duitsland is een hele grote speler en die heeft geen Apple Pay, dus dat argument gaat niet op.

  Oeps bedoelde Athens56

 • Profielfoto
  Col

  Hier in Zweden (en ook in Denemarken en Finland) betalen we bijna alles met een credit card. Ja, zelfs zoiets kleins als een ijsje of een koffie. Dat verschijnsel heb je niet in Nederland, Duitsland of België. En vermits ApplePay gekoppeld is aan een credit card zijn deze landen zeker geen prioriteit voor Apple. Zelfs totaal oninteressant voor ApplePay.

 • Profielfoto
  jassie

  Brazilie is met 220 miljoen inwoners natuurlijk erg interessante. Neem alleen een São Paulo als grote tech hub (dagelijks bijna miljoen uber ritjes) eens met 20 miljoen inwoners. Gemiddeld lang niet even welvarend als in Nederland, maar iedereen met een inkomen van meer dan 1500r$ (€375) heeft over het algemeen een credit card. Rentes en bank kosten zijn over het algemeen hoger dan hier dus marges zijn groter.

  Itau is een grote, zeer innovatieve bank die dit graag implementeert en hiermee ongetwijfeld nieuwe klanten zal trekken. Grote toch labs die itau heeft in oa São Paulo en Rio zijn ver met robotisering en blockchain. Brazilianen zijn daarnaast dol op Apple, geeft veel status. Ondanks dat het erg gevaarlijk is en absurd duur. Een iPhone x start bij 1800 euro bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Loyd

  KR1275 op 5 april 2018 18:14
  Nederland heeft perfecte betaalmogelijkheden. Apple Pay voegt niets toe en niemand zit er op te wachten. Daarnaast is Paypal al zo dominant, dat iedereen daar mee uit de voeten kan. Laat Apple maar eens NFC op de iPhones zetten, maar dat zal omwille van dit Apple Pay wel niet gaan gebeuren. Apple Pay is een doodbloedend project. Meer kosten in het betalingsverkeer wil niemand. De banken zijn goedkoop. Prima zo.

  banken goedkoop? Ik betaal elke maand bijna 5 euro bij die klote rabobank voor mn pakket

   

 • Profielfoto
  lomarga

  En toch is het wel verdomde handig hoor. Betalen met je phone of watch. Portemonnee gewoon lekker thuis laten. En kan nog steeds, volgens een beschrijving op https://bunq.love/faq/

 • Profielfoto
  UtregCity

  KR1275 op 5 april 2018 18:14
  Apple Pay is een doodbloedend project. Meer kosten in het betalingsverkeer wil niemand. De banken zijn goedkoop. Prima zo.

  Doodbloedend? Er zijn wereldwijd 127 miljoen gebruikers, noem ik geen doodbloedend project. http://loupventures.com/annual-apple-pay-review-adoption-jumps-but-still-a-long-way-to-go/