Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Geruchten 23 april 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple zit (voorlopig) vast aan dure OLED-displays van Samsung

Tot vorig jaar vond je nog LCD-schermen in de iPhone-modellen. Apple is naderhand overgestapt op OLED-displays, zoals het scherm in de iPhone X. Naar verluidt wil Apple dit doorzetten, oftewel nieuwe iPhones worden uitgerust met OLED-panelen. Het is een positieve verandering, maar ook een prijzige. 

OLED-schermen van Samsung?

Het is geen geheim dat Apple berucht is als het de samenwerking met derden betreft. Uiteraard willen ze er de beste deals uit halen. Insiders berichten dat Apple mogelijk de samenwerking wil aan gaan met LG. Het is echter niet zeker of LG de hoge productieschaal wel aan zou kunnen. Dat betekent ook dat Apple voorlopig gebonden is aan een samenwerking met de Koreaan. Daar zit het probleem. De prijs die Samsung rekent voor een OLED-display is aanzienlijk hoog.

iPhone
Klik/tap voor groter.

Het is nog niet bevestigd, maar de volgens geloofwaardige bronnen zijn de 5.8 inch iPhones die later dit jaar uitkomen gebouwd met het OLED-display van Samsung. De 6.5 inch modellen zijn echter voorzien van een scherm die door LG is gebouwd. Een interessante ontwikkeling, maar LG is zeker niet onervaren in het bouwen van deze mobiele schermen. Zo heeft het bedrijf reeds schermen ontwikkeld voor de Google Pixel 2 XL.

De samenwerking met LG heeft de uitrol van de nieuwe iPhone’s echter wel wat verlaat. Of de iPhone SE 2 hier ook onder valt is echter niet bekend. De laatste berichtgeving vermeldde dat de iPhones rond mei zouden verschijnen, maar het kan zomaar gebeuren dat dit nu juli wordt. Een ding staat vast. Apple zit voorlopig nog even vast aan de dure displays van Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zit (voorlopig) vast aan dure OLED-displays van Samsung
Sluiten