Apple zit (voorlopig) vast aan dure OLED-displays van Samsung

Door: Rajno van Wilgenburg - 8 reacties
Samsung, OLED

Tot vorig jaar vond je nog LCD-schermen in de iPhone-modellen. Apple is naderhand overgestapt op OLED-displays, zoals het scherm in de iPhone X. Naar verluidt wil Apple dit doorzetten, oftewel nieuwe iPhones worden uitgerust met OLED-panelen. Het is een positieve verandering, maar ook een prijzige. 

OLED-schermen van Samsung?

Het is geen geheim dat Apple berucht is als het de samenwerking met derden betreft. Uiteraard willen ze er de beste deals uit halen. Insiders berichten dat Apple mogelijk de samenwerking wil aan gaan met LG. Het is echter niet zeker of LG de hoge productieschaal wel aan zou kunnen. Dat betekent ook dat Apple voorlopig gebonden is aan een samenwerking met de Koreaan. Daar zit het probleem. De prijs die Samsung rekent voor een OLED-display is aanzienlijk hoog.

Samsung OLED
Klik/tap voor groter.

Het is nog niet bevestigd, maar de volgens geloofwaardige bronnen zijn de 5.8 inch iPhones die later dit jaar uitkomen gebouwd met het OLED-display van Samsung. De 6.5 inch modellen zijn echter voorzien van een scherm die door LG is gebouwd. Een interessante ontwikkeling, maar LG is zeker niet onervaren in het bouwen van deze mobiele schermen. Zo heeft het bedrijf reeds schermen ontwikkeld voor de Google Pixel 2 XL.

De samenwerking met LG heeft de uitrol van de nieuwe iPhone’s echter wel wat verlaat. Of de iPhone SE 2 hier ook onder valt is echter niet bekend. De laatste berichtgeving vermeldde dat de iPhones rond mei zouden verschijnen, maar het kan zomaar gebeuren dat dit nu juli wordt. Een ding staat vast. Apple zit voorlopig nog even vast aan de dure displays van Samsung.

ExtremeTech

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  LG is ook Koreaans.

 • Profielfoto
  Niels

  Houden zo! LG heeft niet bepaald de beste track record wat betreft kwaliteit. De eerste retina MacBook Pro’s met LG scherm hadden last van ghosting, terwijl dezelfde MacBooks met Samsung scherm dit niet hadden. Het was een loterij om een MacBook met een goed scherm te krijgen.

  De Google Pixel 2 XL heeft een soortgelijk probleem https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/1/15/16889854/pixel-2-xl-lg-display-oled-blue-shift

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ondanks bovenstaande twee comments, die ik absoluut niet zal ontkennen, heeft LG (feitelijk) kwalitatief wel de beste monitor  panels (tezamen met Dell) en ook tv 4k oled panels.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Hier ook nog LG iMacje gehad, de grafische kaart (zoals bij velen) hield het veel minder lang vol dan het prachtige scherm.

 • Profielfoto
  kasuja

  Is dat echt een probleem?
  Apple kan het betalen.
  En het blijken goede schermen te zijn.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Apple kan het betalen.

  Je bedoelt eigenlijk dat de klanten van Apple het betalen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  bartvdv op 23 april 2018 14:33

  Apple kan het betalen.

  Je bedoelt eigenlijk dat de klanten van Apple het betalen.

  Nee, hij bedoeld Apple. Want dat is het bedrijf hier zaken doet.

 • Profielfoto
  steveb

  Tijd voor eigen productie en/ofmicro led