Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 8 april 2018

Apple heeft een nieuwe software-topman

Als het om software gaat, zijn er twee topmannen die er bij Apple toe doen. Eddy Cue gaat over internetdiensten en iTunes, terwijl Craig Federighi zich om iOS, macOS en alle andere besturingssystemen bekommert. Vandaag komt daar echter een derde topman bij, namelijk Jon McCormack.

Apple heeft tegenover Bloomberg bevestigd dat McCormack Vice President of Software wordt. Wat die rol precies inhoud, is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er iets aan het veranderen is binnen Apple’s software-teams.

Lange staat van dienst

Met Jon McCormack heeft Apple een veteraan in de wereld van technologie aan de haak geslagen. Hij was voorheen verantwoordelijk voor alle software van HP en gaf bij Google leiding aan de Advanced Technology and Products group. Daarvoor was het manager op de Kindle-afdeling bij Amazon.

Klik/tap voor groter.

Veranderingen binnen Apple’s software-teams

McCormack is de tweede, grote naam die Apple binnen een week aan weet te trekken. Enkele dagen geleden werd bekend dat Google’s artificial intelligence-chef over is gestapt naar het bedrijf uit Cupertino. Daarmee hebben Apple’s AI-projecten nu een duidelijke verantwoordelijke.

Eerder bleek ook dat Apple stevig aan de rem heeft getrokken. Nieuwe functies in iOS 12 zijn naar verluidt geschrapt in een focus op stabiliteit en kwaliteit. De afgelopen maanden waren er veel klachten over Apple’s software-kwaliteit van had de iPhone-maker te maken met een aantal beschamende bugs in iOS en macOS.

Naast meer tijd voor het ontwikkelen van nieuwe functies, worden er ook meer mensen aan boord gebracht. Een signaal dat de klachten serieus worden genomen.

Eddy Cue (links) en Craig Federighi (rechts) blijven natuurlijk aan boord – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple heeft een nieuwe software-topman
Sluiten