Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 12 april 2018

Apple Music heeft een nieuwe topman

Er verschijnen veel nieuwe gezichten aan de top bij Apple. Het bedrijf uit Cupertino nam onlangs een nieuwe topman aan om zijn AI-initiatieven te overzien en vorige week kwam een nieuwe Vice President of Software binnen. Nu krijgt Apple Music een nieuwe chef.

Apple’s muziekdienst heeft altijd onder leiding gestaan van Jimmy Iovine. Hij kwam na de overname van Beats door Apple aan boord en hield de leiding. De veteraan uit de muziekindustrie stopt er in de zomer echter mee. Zijn vervanger is Oliver Schusser.

VP of Apple Music & International Content

Die naam echt je misschien niets, maar Schusser is ook een veteraan, maar dan wel binnen Apple. Hij werkte 14 jaar op het Europese hoofdkantoor van Apple in Londen en was verantwoordelijk voor onder andere iTunes, iBooks en Apple Podcasts. Zijn nieuwe titel wordt “Vice president of Apple Music & International Content”. Schusser verhuist naar de VS en gaat zijn tijd besteden in Cupertino en ook in Apple’s creatieve hoofdkantoor in Culver City. Dat is aan het randje van Hollywood.

Oliver Schusser en Eddy Cue
Oliver Schusser (links) en Eddy Cue (rechts) – Klik/tap voor groter.

Schusser gaat nauw samenwerken met Eddy Cue, die aan het hoofd van Apple’s internetdiensten staat. Cue nam hem ooit 14 jaar geleden aan en nu gaan ze samenwerken om Apple Music nog steviger op de kaart te zetten.

Apple Music met 40 miljoen abonnees

De muziekdienst van Apple doet het overigens prima. Het is naast Spotify de enige, grote, internationaal beschikbare muziekdienst. Vorige week kondigde Apple aan 40 miljoen betalende abonnees te hebben. Spotify heeft echter 94 miljoen betalende klanten en is wereldwijd de grootste. Apple Music startte echter veel later en laat in de VS een sterkere groei zien. Wereldwijd groeit Spotify nog het hardst.

Apple Music en Spotify op iPhone X
Apple Music (links) en Spotify (rechts) – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Music heeft een nieuwe topman
Sluiten