Mijlpaal voor Apple Music: 40 miljoen abonnees

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Apple

Terwijl Spotify naar de beurs ging, passeerde Apple Music een nieuwe mijlpaal. De streamingdienst uit Cupertino heeft nu 40 miljoen betalende abonnees. Dat heeft Steven Huon, die verantwoordelijk is voor de Franse entertainmentdivisie van Apple, aangekondigd.

Een maand geleden had Apple’s muziekdienst nog 38 miljoen betalende abonnees en in januari waren het er 36 miljoen. Apple’s streamingdienst groeit dus met iets meer dan een miljoen abonnees per maand. Door de HomePod is het aantal abonnees de laatste twee maanden mogelijk iets harder gestegen.

Spotify groeit harder

Belangrijkste concurrent Spotify is wereldwijd de grootste streamingdienst en had in januari 70 miljoen betalende gebruikers. De afgelopen vier maanden zijn daar 6 miljoen abonnees bijgekomen en kunnen we concluderen dat Spotify nog altijd harder groeit dan Apple Music.

Apple Music en Spotify
Apple Music (links) en Spotify (rechts) op een iPhone X – Klik/tap voor groter.

De Zweedse muziekdienst heeft naast zijn betalende gebruikers ook nog 88 miljoen gratis gebruikers. Die krijgen reclame tussen de nummers en kunnen mobiel alleen playlists in shuffle afspelen.

Naast Apple Music straks ook Apple Video

Apple Music begon zijn leven ooit als Beats Music. Apple kocht de streamingdienst en het gelijknamige hoofdtelefoonmerk in 2014 van André Young (Dr. Dre) en Jimmy Iovine. Laatstgenoemde is nog steeds een van de drijvende krachten achter de muziekdienst, maar daar komt naar verluidt in de zomer een einde aan.

Naast Apple Music werkt Apple aan nóg een streamingdienst, maar dan voor video. Apple Video wordt wel eigenhandig uit de grond gestampt. De afgelopen tijd heeft de iPhone-maker een sterrenteam samengesteld dat aan de Netflix-concurrent werkt. Apple Video (werknaam) moet in 2019 live gaan.

Apple Video
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Apple groeit met 11% en Spotify groeit met 8,5%. De groei van Apple is dus hoger.

 • Profielfoto
  html-junky

  Sinds een aantal dagen zijn er ook enorm veel muziek video’s toegevoegd aan Apple Music, dat mis ik bij Spotify

 • Profielfoto
  EdPOD

  De muziekvideo’s op de Appletv zijn wel geweldig. Jaren 80’s & 90’s video’s, erg leuk om weer terugbrengen zien!