Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 5 april 2018

Mijlpaal voor Apple Music: 40 miljoen abonnees

Terwijl Spotify naar de beurs ging, passeerde Apple Music een nieuwe mijlpaal. De streamingdienst uit Cupertino heeft nu 40 miljoen betalende abonnees. Dat heeft Steven Huon, die verantwoordelijk is voor de Franse entertainmentdivisie van Apple, aangekondigd.

Een maand geleden had Apple’s muziekdienst nog 38 miljoen betalende abonnees en in januari waren het er 36 miljoen. Apple’s streamingdienst groeit dus met iets meer dan een miljoen abonnees per maand. Door de HomePod is het aantal abonnees de laatste twee maanden mogelijk iets harder gestegen.

Spotify groeit harder

Belangrijkste concurrent Spotify is wereldwijd de grootste streamingdienst en had in januari 70 miljoen betalende gebruikers. De afgelopen vier maanden zijn daar 6 miljoen abonnees bijgekomen en kunnen we concluderen dat Spotify nog altijd harder groeit dan Apple Music.

Apple Music en Spotify op iPhone X
Apple Music (links) en Spotify (rechts) op een iPhone X – Klik/tap voor groter.

De Zweedse muziekdienst heeft naast zijn betalende gebruikers ook nog 88 miljoen gratis gebruikers. Die krijgen reclame tussen de nummers en kunnen mobiel alleen playlists in shuffle afspelen.

Naast Apple Music straks ook Apple Video

Apple Music begon zijn leven ooit als Beats Music. Apple kocht de streamingdienst en het gelijknamige hoofdtelefoonmerk in 2014 van André Young (Dr. Dre) en Jimmy Iovine. Laatstgenoemde is nog steeds een van de drijvende krachten achter de muziekdienst, maar daar komt naar verluidt in de zomer een einde aan.

Naast Apple Music werkt Apple aan nóg een streamingdienst, maar dan voor video. Apple Video wordt wel eigenhandig uit de grond gestampt. De afgelopen tijd heeft de iPhone-maker een sterrenteam samengesteld dat aan de Netflix-concurrent werkt. Apple Video (werknaam) moet in 2019 live gaan.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Mijlpaal voor Apple Music: 40 miljoen abonnees
Sluiten