Robert
Robert Apple Inc. 6 april 2018

Apple maakt zich op voor massaproductie MicroLED

MicroLED is de nieuwe beeldschermtechniek die Apple wil toepassen als opvolger van OLED. Eerder berichtten wij al dat Apple eigen fabrieken wil bouwen om deze schermen te produceren. Nu blijkt dat Apple met een Taiwanees bedrijf wil samenwerken.

Het gaat om PlayNitride. Een grote partij die een enorme productiefaciliteit voor MicroLED-schermen aan het opzetten is. Apple toeft hiermee Samsung af, want de Galaxy-maker zag een overname van PlayNitride vorig jaar wel zitten. Het kwam echter niet tot een deal.

Wat is PlayNitride?

Apple’s interesse in een productiepartner komt niet als een verrassing. Eerder bleek al meer dan 300 engineers in een kleine Amerikaanse Apple-fabriek aan MicroLED werken. De massaproductie vindt echter op Aziatische grond plaats.

Apple’s onderzoekscentrum in de VS – Klik/tap voor groter.

PlayNitride heeft onder de naam PixeLED haar eigen MicroLED-technologie ontwikkeld. Zij heeft recent toestemming gehad van de Taiwannese overheid om in Hsinchu Science Park, het noord-Taiwanese Silicon Valley, een productiefaciliteit te bouwen.

Apple had lange tijd een eigen onderzoekscentrum in Taoyuan (Taiwan). Maar nu de technologie concrete vormen aan begint te nemen heeft Apple zijn onderzoeksfaciliteiten terug gebracht naar Amerika. Daarmee komt een bekend patroon op gang: onderzoek en ontwikkeling in de VS, productie in Azië.

MicroLED eerst in Apple Watch?

De opvolger van OLED heeft als grote voordeel dat er geen organische materialen nodig zijn. Hierdoor zijn schermen niet langer gevoelig voor slijtage. Pixels kunnen daarnaast niet langer inbranden. Dit verlengt de levensduur van schermen en zorgt voor kleuren die lang mooi en egaal zijn.

Het produceren van MicroLED-schermen is wel een uitdaging, daarom krijgt de Apple Watch waarschijnlijk als eerste een scherm met de nieuwe techniek. Apple produceert zijn wearable in relatief kleine aantallen en de kleine schermen zijn het makkelijkst te produceren.


MicroLED: Alles over Apple’s nieuwste schermtechniek

Reageer op artikel:
Apple maakt zich op voor massaproductie MicroLED
Sluiten