Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2018

Apple ‘forceert’ installatie High Sierra op oudere Macs

De verwachtingen van macOS High Sierra (macOS 10.13) waren hooggespannen. Niet op het gebied van nieuwe functies, maar wel op het gebied van stabiliteit en opgelost bugs. Door een aantal beschamende bugs heeft de nieuwste macOS-versie echter niet zo’n goede reputatie.

Nu blijkt dat Apple begonnen is met het automatisch installeren van High Sierra. Diverse lezers melden dat hun Mac -die bewust een oudere macOS-versie draaide- in de ochtend plots naar macOS 10.13 geüpdatet was.

High Sierra, zorg of zege?

Het is niet geheel duidelijk wat dit veroorzaakt. De update stond bij een lezer die een groot aantal Macs beheert klaar in de Mac App Store en automatische updates waren ingeschakeld, maar een OS-update vereist normaal altijd toestemming van de gebruiker. Die is nooit gegeven.

Mogelijk behandelt Apple de update nu als ‘verplicht’ voor iedereen die ‘m niet verborgen heeft. Er zijn veel kritische geluiden over deze actie, want veel gebruikers updaten bewust niet. Dat kan zijn omdat ze randapparatuur hebben die niet compatibel is of liever even de kat uit de boom kijken.

Klik/tap voor groter.

Update vermijden

Hoewel macOS High Sierra een problematische start had, is Apple snel gestart met het oplossen van bugs. Inmiddels lijkt de laatste macOS-versie naar behoren te functioneren. Blijkbaar heeft Apple zoveel vertrouwen in de uiteindelijke update van het besturingssysteem, dat de installatie nu automatisch wordt uitgevoerd.

Wil je High Sierra echt niet installeren? Open dan de terminal en geef onderstaand commando in.

softwareupdate --ignore "Install macOS High Sierra"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple ‘forceert’ installatie High Sierra op oudere Macs
Sluiten