Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 25 april 2018

Apple wil minder betalen voor Samsung’s OLED-schermen

Apple en Samsung hebben momenteel een samenwerking, waarbij de Samsung Display-divisie Apple voorziet van OLED-schermen die door Apple gebruikt worden in de productie van de iPhone X. Momenteel is dit OLED-scherm de grootste kostenpost in de totale productie van de iPhone X. Apple zou volgens bronnen nu met Samsung in overleg zijn om de prijs voor de OLED-schermen te verlagen, om zo de winst per verkochte telefoon omhoog te schroeven.

Apple wil minder betalen aan Samsung

Afgelopen jaar heeft Apple maar liefst vijftig miljoen schermen bij Samsung besteld om te gebruiken in de iPhone X. Daar betaalde het naar verluidt 110 dollar per scherm voor. Voor dit jaar heeft Apple het plan om de aankoop op te schroeven naar 100 miljoen schermen. 25 miljoen zouden daarbij gebruikt worden voor het huidige iPhone X-model, terwijl de rest naar verluidt gebruikt gaan worden voor de modellen die later dit jaar aangekondigd worden. Het zou daarbij gaan om 5.8 en een 6.5 inch model. Maar daarvoor wil Apple dan wel dat de prijs per scherm omlaag gaat naar de 100 dollar per scherm.

 

Apple iPhone X veranderingen

Niet zo heel gek als je bedenkt dat het Apple het plan heeft om meer aan te schaffen en dat productiekosten normaliter in een jaar tijd omlaag gaan. Bovendien zijn er inmiddels andere partijen naast Samsung die in staat zouden zijn om hoogwaardige OLED schermen te produceren voor een eventuele lage prijs.

Er zit echter een risico aan overstappen naar een andere partij. Samsung heeft zich in het verleden bewezen als trouw partner als het aankomt op het leveren van onderdelen. Andere partijen zouden wellicht moeite hebben met de grote vraag die er vanuit Apple is. En dat zou weer eventueel kunnen leiden tot tekorten wanneer een nieuwe telefoon succesvol wordt uitgebracht. Op die manier zit Apple dus met een luxepositie, maar ook wel met een klein dilemma.

Reageer op artikel:
Apple wil minder betalen voor Samsung’s OLED-schermen
Sluiten