De onlangs verschenen AirPower Qi charging pads blijken nep

11 reacties
AirPower

Een reiziger spotte op de luchthaven van Wenen onlangs de AirPower Qi oplaadstations van Apple. Dit product zou de Apple Watch, iPhone en AirPods tegelijkertijd kunnen opladen. Het klonk al te mooi om waar te zijn, want het bleek dat dit product nep was. 

Apple heeft aangekondigd dat de AirPower Qi charging pad ergens in 2018 uit zou moeten komen. Daarom waren de reizigers die de pads spotten op Flughaven Wien (Wenen) ook verrast. Twitteraar Peter Allen was de eerste spotter en deelde deze foto op social media.

Fake news

De charging pad is dus nep. De Lightning to headphone jack adapter geeft dit al een beetje weg door de Chinees-talige sticker. Het gaat hier om Chinese na-maak. Dit zijn kundige knock-off’s die moeilijk van echt te zijn onderscheiden. De heuse charging pads zijn ook verschenen op veilingsite eBay en de koopjesjager Aliexpress. Koop ze niet!

The Apple Post merkte Allan’s tweet op en vermeldde meteen dat de Qi oplaadstations niet authentiek waren. Volgens Peter kosten de AirPower tweehonderd euro, maar ook hier heeft Apple nog geen officiële richtprijs vrijgegeven.

AirPower

Apple houdt zich vast aan hun eerdere statement. De AirPower charging pad is nog niet klaar voor release. Er is nog geen definitieve releasedatum vermeld. Apple zegt enkel de AirPower charging pads in 2018 uit te brengen.

Appleinsider

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Sn0w0nS

  Niet echt goede reclame voor Apple.

 • Profielfoto
  flappah

  Sn0w0nS op 30 april 2018 10:57
  Niet echt goede reclame voor Apple.

  Niet echt goede reclame voor de verkoper op de Weense luchthaven. Er zit geen Apple Store in de Weense luchthaven dus je kunt Apple niet direct iets kwalijk nemen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En de grote onbeantwoorde vraag is hier nog: ‘Werken ze een beetje?’. .;)

 • Profielfoto
  Ome Kor

  flappah op 30 april 2018 11:56

  Niet echt goede reclame voor de verkoper op de Weense luchthaven. Er zit geen Apple Store in de Weense luchthaven dus je kunt Apple niet direct iets kwalijk nemen.

  Hoogstens dat de originele versie nog niet uit is.;-)

 • Profielfoto
  koen

  “The charge 200 bucks” 😂

 • Profielfoto
  Night

  Juist wél goed nieuws voor Apple, want daar blijkt maar weer uit hoe goed ze zijn als men 200€ durft te vragen voor een schaamteloze kopie, én goed nieuws voor de consument: hoe meer knock-offs er komen hoe hoger de druk op Apple wordt om die krengen zo snel mogelijk op de markt te brengen, anders lopen ze weer en hoop omzet mis;-)

 • Profielfoto
  KR1275

  KarelWillem op 30 april 2018 12:00
  En de grote onbeantwoorde vraag is hier nog: ‘Werken ze een beetje?’. .;)

  Goeie vraag! Een nepper waaraan je niet ziet dat -ie nep en ook nog eens perfect werkt… tsja, wie zit ermee?

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik ben China moe. Assembled in China vind ik prima (liever niet) maar Made in China 😭

 • Profielfoto
  EGrafland

  En dan nu de echte klapper: als je het ding koopt en ermee naar huis vliegt, kun je het ding op Schiphol zomaar alweer kwijt zijn als de douane een steekproef doet en bij de les is. Dat zijn twee ‘als’-en, maar toch…
  Nagemaakte merkspullen worden in beslag genomen bij de douane en je kunt er nog een boete over krijgen ook. Blijft alleen de vraag in hoeverre je iets kunt namaken dat er nog niet helemaal is.

 • Profielfoto
  KR1275

  sciletto op 1 mei 2018 00:01
  Ik ben China moe. Assembled in China vind ik prima (liever niet) maar Made in China 😭

  Die geassembleerde onderdelen komen ook uit China. Zo’n beetje alle toeleveranciers in de elekronica zitten in China. Zelfs de Japanse merken maken hun onderdelen daar. Made in China kan prima zijn, als je maar zegt wat ze moeten doen. Als ze het zelf moeten verzinnen. ’t Is weer druk bij het grof vuil…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  sciletto op 1 mei 2018 00:01
  Ik ben China moe. Assembled in China vind ik prima (liever niet) maar Made in China 😭

  Jij betaalt liever 100x teveel als er Apple op staat en het toch eigenlijk uit China komt;-)