Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 april 2018

Adobe Premiere en Lightroom krijgen nieuwe, slimme functies

Enkele dagen voordat in Las Vegas de op mediaprofessionals gerichte NAB Show losbarst, heeft Adobe updates voor Premiere Pro CC en Lightroom CC uitgebracht. Premiere wordt slimmer dankzij een vleugje kunstmatige intelligentie. Lightroom krijgt meer profielen.

Adobe noemt dit Seinei AI en brengt het naar steeds meer applicaties. Zo kreeg Photoshop eerder een functie die automatisch personen kan selecteren.

Keurafstemming en ducking Adobe Premiere Pro CC

In Premiere zorgt een nieuwe tool genaamd kleurafstemming voor minder werk tijdens het corrigeren van kleuren. Zelfs in de meest optimale omstandigheden kunnen kleurtinten in verschillende shots wel eens afwijken. Dankzij Sensei hoef je nog maar één shot te tweaken en kleurafstemming past alle andere shots automatisch aan. Natuurlijk blijft er ook daarna nog ruimte voor handmatige correcties.

De tweede, nieuwe tools herkent gezichten en stemt huidtinten in verschillende shots op elkaar af. Zo ziet één persoon altijd hetzelfde uit. Adobe is de audio ook niet vergeten, want er is ook een functie die automatische ducking toepast. Dat wil zeggen dat muziek automatisch wordt gedempt wanneer stemmen, geluidseffecten of andere clips worden gedetecteerd. Zo hoef je niet meer elk punt in de mix handmatig te maken.

Creatieve profielen in Lightroom

Ook Lightroom CC en Lightroom Classic CC zijn bijgewerkt. In de mobiele versie van Lightroom zitten nu cameraprofielen. De app past een profiel toe dat specifiek is afgestemd op je smartphone-camera. Dit moet ervoor zorgen dat je ruwe foto’s er precies zo uitzien als in de beeldzoeker van je camera. Tot slot krijgt de desktop-versie van Lightroom (Classic) creative profiles. Dit zijn stijlen die je met één klik kunt activeren. Er zijn moderne, artistieke en vintage stijlen om toe te passen, in kleur of zwart-wit.

Klik/tap voor groter

 

Reageer op artikel:
Adobe Premiere en Lightroom krijgen nieuwe, slimme functies
Sluiten