‘Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt dual-sim en lage prijs’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Hoewel er dit jaar nog geen nieuwe iPhone is verschenen, belooft 2018 een goed jaar voor Apple’s smartphone te worden. Niet alleen lijkt er tóch een iPhone SE 2 in het vat te zitten, er komt ook een interessante budget-iPhone.

Het budget-model krijgt naar verluidt een scherm van 6,1-inch en moet naast een nieuwe iPhone X (5,8-inch) en iPhone X Plus (6,5-inch) verschijnen. De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo heeft nu nieuwe details.

Vanaf 550 dollar

Volgens de analist komt er ook een variant met twee simkaarten, oftewel dual-sim. Het zou gaan om Dual SIM Dual Standby, waarbij twee simkaarten tegelijk in stand-by kunnen staan, maar slechts één simkaart tegelijk actief kan zijn. Het dual-sim-model zou tussen de 650 en 750 dollar gaan kosten. Wie geen behoefte heeft aan een tweede simkaart, betaalt naar verluidt maar 550 dollar.

iPhone 2018 lineup
Klik/tap voor groter.

Gigabit 4G

Volgens een eerder gerucht is Apple van plan om meer toestellen van dual-sim-functionaliteit te voorzien. Zo zou ook de 6,5-inch iPhone X Plus de mogelijkheid krijgen om twee simkaarten te gebruiken. Volgens de analist gaat Apple wederom voor 4G-modems van Intel en Qualcomm. Een belangrijke vooruitgang is ondersteuning voor gigabit 4G.

Veel Android-toestellen hebben al ondersteuning voor gigabit 4G, maar Apple miste vorig jaar de boot. Dat kwam omdat modelchips van Intel en Qualcomm worden gebruikt en eerstgenoemde nog nog geen gigabit-modem had. Nu is dat wel het geval en gaat Apple de Intel XMM 7560 en Qualcomm’s Snapdragon X20 modems gebruiken.

Gigabit 4G
Klik/tap voor groter. (Afbeeding: KPN)

Nieuwe iPhones in september

De nieuwe toestellen worden in september verwacht. Apple neemt dan ook definitief afscheid van de home-knop. Alle toestellen krijgen naar verluidt Face ID en een notch. Of je wel of niet van de inkeping in het scherm houdt, het iPhone X-ontwerp lijkt here to stay.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Dual sim wordt al 8 jaar geroepen volgens mij. Ik denk niet dat het er nu ineens wel in zit.

 • Profielfoto
  i.am.will

  wensink op 19 april 2018 12:06
  Dual sim wordt al 8 jaar geroepen volgens mij. Ik denk niet dat het er nu ineens wel in zit.

  Dat denk ik ook niet, tenzij het misschien de virtuele sim is zoals in de Apple watch 3… Daarnaast zie ik de toegevoegde waarde er niet van in…

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Waarom alleen Face ID, terwijl Touch ID zeer goed werkt en juist heel fijn is in gebruik. Zit niet te wachten op alleen Face ID en zo’n lelijke notch.

 • Profielfoto
  iNicholas

  Cest Mac op 19 april 2018 12:23
  Waarom alleen Face ID, terwijl Touch ID zeer goed werkt en juist heel fijn is in gebruik. Zit niet te wachten op alleen Face ID en zo’n lelijke notch.

  Tot je het gebruik ervan ervaart, die face id werkt zoveel makkelijker en sneller ! Ik vervloek men iPad regelmatig…

 • Profielfoto
  Di May

  @ Rest Mac :

  ” Tot je het gebruik ervan ervaart …  ”
  Geloof iNicholas gerust.
  De ervaring is de eerlijkste brochure.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja vertel dat maar eens aan de mensen die zojuist een 2800+ euro tellende MacBook Pro hebben gekocht met magnetron display en vingerafdrukscanner erop.

   

  Het is allemaal veel te exclusief en ik hoef dat soort onzin allemaal niet op telefoons of Macs. Ik weet ook hoe fijn het is dat mijn Apple Watch zorgt dat ik automatisch word ingelogd op mijn Mac. Dat is heerlijk maar ik ga hier iet roepen dat dit de standaard moet worden. Touch ID is nog steeds de standaard en zal dat ook altijd blijven. Face ID hoort bij een iPhone X en het hele exclusieve gehalte er om heen. Dat gaat ze echt niet binnen een jaar standaard in al hun producten stoppen dat heeft Apple nog nooit gedaan met exclusieve features. Anders had een Touch Bar ook al overal op gezeten en ga eens terug in de tijd, hoe lang heeft het geduurd voordat Retina in elk product zat. Dat was ook geen kwestie van … oke nieuwe generatie dan komt er ook als zekerheid standaard Retina in. Wat te denken van SSD/Flash opslag. Al die jaren dat ze hebben lopen klooien met Fusion Drives als middenweg.

   

  Ik vraag mij altijd af waar dat op gebaseerd is dat jullie denken dat Apple op de wereld is om jullie exclusieve spulletjes te geven want ik zie het nergens in terug.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Laat dit duidelijk zijn: Apple gaat zich meer toeleggen op verdienen aan software.
  Het is al een tijdje duidelijk dat er steeds meer verdient wordt aan services. En ik denk dat dit steeds sterker gaat worden. En door goedkopere telefoons aan te bieden gaan ze het marktaandeel vergroten en nog meer verdienen aan services (software, abonnementen).

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Cest Mac, wat jammer voor jou.

  @i.am.will, ik kan me eigenlijk moeilijk voorstellen dat men in zo’n apparaat, waar elke kubieke millimeter van onschatbare waarde is, ze zomaar plaats zouden houden voor een tweede simkaart die overigens hoofdzakelijk nog eens uit plastiek bestaat, een ingebouwde simkaart biedt inderdaad wel wat voordelen, dat zou realistisch gezien slechts enkele procentjes van het volume van een gebruikelijke simkaart nodig hebben, wisselen van operator is in theorie ook wat eenvoudiger, maar de ondersteuning door operators is uiteraard ook vereist.

 • Profielfoto
  KR1275

  Het is geen geheim dat de iPhone niet verkoopt volgens verwachtingen. Schatting gaan er vanuit dat de verwachting met 50% zijn terug gebracht. Dat kan aan meerdere dingen liggen, maar het is zeer waarschijnlijk dat het om 2 dingen gaat: de prijs en de notch. Ik moet nog zien of Apple daar echt meer doorgaat. Het zou me niets verbazen als ze op zoek zijn naar technologie om de scanner en camera achter het scherm te plaatsen. Of er komt Touch ID die overal in het scherm werkt, want wat Apple ook beweert: vingerafdrukken zijn het meest betrouwbaar. Genoeg video’s op Youtube te vinden, waarbij tweelingen elkaars iPhone X ontgrendelen.

  Die notch is verder alleen ‘populair’ bij die Chinese merken, die proberen de markt te veroveren door de kopiëren. Ik zie high end merken als Samsung en Sony nog geen notch aan het scherm toevoegen.

  Let maar op: in 2020 geen notch meer te vinden!

  En graag snel een introductie van een nieuwe iPhone, want ik zoek passende vervanging voor mijn 5S…

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik blijf verder hopen dat OMT het ooit mogelijk maakt om je eigen bijdrage aan te passen…. Sorry voor die paar kromme zinnen en typefouten.

 • Profielfoto
  Di May

  Voor alle waterkant-kapiteins :

  De iPhone X kan men alleen beoordelen als men hem gebruikt.
  Zo niet bestaat het risico dat ‘een gedegen mening’ niet meer dan wat gebral is.

 • Profielfoto
  Night

  Het is ook nog mogelijk dat Apple afstapt van fysieke sim-kaarten maar gebruik gaat maken van zgn. eSIMs, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor de tweede SIM kaart.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik heb een iPhone X. En ik vind hel te duur. Maar als ik nu een 7 of SE of ander iPhone vastheb… het is alsof die dingen uit een andere eeuw komen. Niet te geloven hoe lomp deze nu lijken, hoeveel bezel er is en hoe zalig face idee werkt. Ook de nieuwe manier van naar het homescreen te gaan en dergelijke. Zo natuurlijk. Als ik nu nog eens een oude foon vast heb en fysiek op een homeknop moet drukken… voelt als kijken naar een beeldbuisscherm. Dus iPhone X – echt de toekomst, wel nog te duur en uiteraard zal de notch op een gegeven moment verdwijnen: kwestie van de technologie die moet verbeteren.