Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 maart 2018

YouTube-app voorzien van donkere modus

Kijk je graag iets op YouTube voor het slapen gaan? Dan hebben we goed nieuws. De iOS-app van de videodienst is voorzien van een donkere modus. Dat is in de avond een stuk prettiger voor de ogen.

De donkere modus is te vinden onder het account-icoon rechtsboven. Kies daar voor Instellingen en zet vervolgens Donker Thema aan. Je moet helaas steeds handmatig schakelen, want een automatische switch op basis van tijd of omgevingslicht is niet ingebouwd.

Gefaseerde uitrol

Als de nieuwe schakelaar niet wordt getoond, kan het helpen om de app volledig af te sluiten. Zie je ‘m dan nog steeds niet? Dan is het een kwestie van geduld hebben. De functie wordt centraal uitgerold en is vroeg of laat automatisch voor alle gebruikers van de iOS-app beschikbaar.

De website van YouTube had al een tijdje een donkere modus. In dit artikel lees je hoe je die inschakelt.

Donkere modus bespaart accu op iPhone X

Een donkere modus is niet alleen prettig voor je ogen, maar ook voor de accu van je telefoon. Als je tenminste een toestel met OLED-schermt hebt, zoals de iPhone X. Omdat volledig zwarte pixels op OLED-schermen niet ingeschakeld hoeven te worden, heeft een overwegend donkere app een positief effect op de accuduur. Zelfs een volledig zwarte achtergrond voor je home- en vergrendelscherm is bij dagelijks gebruik al positief merkbaar.

Reageer op artikel:
YouTube-app voorzien van donkere modus
Sluiten