Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp geeft je meer tijd voor zelfcensuur

Sinds kort stelt WhatsApp je in staat om verzonden berichten in te trekken. Handig bij een foutje of situaties waarin je achteraf toch tot tien wilde tellen. Niet alleen het bericht wordt verwijderd, maar ook de notificatie.

De deadline voor het verwijderen van een bericht lag op 420 seconden, oftewel zeven minuten. Dat is aan de korte kant en dat had WhatsApp ook door. Je hebt nu 4096 seconden om berichten te verwijderen. Dat komt neer op exact één uur, acht minuten en zestien seconden.

Werkt bij individuele gesprekken en groepen

De ruimere deadline voor het verwijderen van berichten werkte al enkele dagen op Android, maar is nu ook naar iOS uitgerold. De functie is server-side ingeschakeld, wat wil zeggen dat geen app-update niet noodzakelijk is. Je kunt op iedere iPhone met de laatste versie van WhatsApp nu langer berichten verwijderen. Dit werkt in groepsgesprekken, maar ook in individuele chats.

Klik/tap voor groter.

Een bericht verwijderen is erg simpel. Je druk lang op het bericht dat je wil verwijderen en tikt vervolgens op het prullenbak-icoon onderaan. Daarna kies je voor ‘Verwijder voor iedereen’ om het bericht in te trekken.

Zelfcensuur in meer apps

Steeds meer apps bieden de mogelijkheid tot zelfcensuur. Zo is het in Gmail mogelijk een verzonden e-mail binnen maximaal 30 seconden ongedaan te maken. In de met WhatsApp concurrerende chat-app Telegram kun je berichten 48 uur na verzenden verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp geeft je meer tijd voor zelfcensuur
Sluiten