WhatsApp geeft je meer tijd voor zelfcensuur

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Sinds kort stelt WhatsApp je in staat om verzonden berichten in te trekken. Handig bij een foutje of situaties waarin je achteraf toch tot tien wilde tellen. Niet alleen het bericht wordt verwijderd, maar ook de notificatie.

De deadline voor het verwijderen van een bericht lag op 420 seconden, oftewel zeven minuten. Dat is aan de korte kant en dat had WhatsApp ook door. Je hebt nu 4096 seconden om berichten te verwijderen. Dat komt neer op exact één uur, acht minuten en zestien seconden.

Werkt bij individuele gesprekken en groepen

De ruimere deadline voor het verwijderen van berichten werkte al enkele dagen op Android, maar is nu ook naar iOS uitgerold. De functie is server-side ingeschakeld, wat wil zeggen dat geen app-update niet noodzakelijk is. Je kunt op iedere iPhone met de laatste versie van WhatsApp nu langer berichten verwijderen. Dit werkt in groepsgesprekken, maar ook in individuele chats.

Whatsapp verwijder bericht screenshot
Klik/tap voor groter.

Een bericht verwijderen is erg simpel. Je druk lang op het bericht dat je wil verwijderen en tikt vervolgens op het prullenbak-icoon onderaan. Daarna kies je voor ‘Verwijder voor iedereen’ om het bericht in te trekken.

Zelfcensuur in meer apps

Steeds meer apps bieden de mogelijkheid tot zelfcensuur. Zo is het in Gmail mogelijk een verzonden e-mail binnen maximaal 30 seconden ongedaan te maken. In de met WhatsApp concurrerende chat-app Telegram kun je berichten 48 uur na verzenden verwijderen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  wat wil zeggen dat geen app-update niet noodzakelijk is

  Deze zin heb je veranderd, maar loopt nu niet meer. 😉

 • Profielfoto
  SvS

  Alweer copy&paste door WhatsApp, bij Telegram kon dit nl. al een tijdje. Nu nog mogelijkheid om bericht te corrigeren graag.

 • Profielfoto
  tav

  Maar als de 2 blauwe vinkjes er al staan is het toch te laat om te verwijderen,

 • Profielfoto
  MLVC

  Leuk, die foto van een Android toestel erbij….;)

 • Profielfoto
  Bman

  2^12 sec. Wat een nerds.

 • Profielfoto
  Frans

  Nu nog berichten die zichzelf venietigen, zeven seconden nadat ze gelezen zijn, door de accu op te blazen.;-)

 • Profielfoto
  fixar

  Frans op 13 maart 2018 21:20
  Nu nog berichten die zichzelf venietigen, zeven seconden nadat ze gelezen zijn, door de accu op te blazen.;-)

  Zit al op sommige Samsungs:-)