Weekend poll: ben je geinteresseerd in VR?

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Apple kondigde onlangs aan de apps die ARKit gebruiken meer dan 13 miljoen keer zijn geïnstalleerd. De iPhone-maker zet helemaal in op Augmented Reality (AR), terwijl andere bedrijven zoals Oculus, Sony en Samsung meer in Virtual Reality (VR) zien.

Met Playstation VR en Galaxy VR van Samsung wordt het bovendien vrij toegankelijk en betaalbaar. De tijd dat je aan een dikke desktop vastgeketend zat is langzaam maar zeker voorbij. Hoe denk jij over Virtual Reality? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een adblocker aan die externe scripts blokkeert. Zet je adblocker even uit om te stemmen, en daarna gerust weer aan.)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Wellicht dat ik rond kerst een PS4 + VR set aanschaf, maar eerder niet. Sowieso geen PC/Mac-VR set. Het lijkt mij zeker wel interessant, maar de vraag is eerder of ik daar het nodige geld aan wil uitgeven.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Eerlijk gezegd vind ik AR al weer mooi zat en kom ik daar al niet verder dan “wel grappig maar praktisch heb ik voorlopig niks aan”. Gamer ben ik niet dus vanuit die hoek boeit het me ook weinig. Ik zie vooral met lede ogen aan hoe nepnieuws makkelijker en makkelijker wordt.

  Een leuk voorbeeld van wat je met VR kan waren bepaalde ‘rides’ in Universal Studios’. Super spectaculair terwijl je eigenlijk niet echt van je plaats komt.

 • Profielfoto
  Maarten

  Het heel leuk om renders van revit in vr te bekijken

 • Profielfoto
  Night

  Wat is het verschil tussen virtual reality en augmented reality?

  Bij augmented reality (AR) kunnen dragers de echte wereld nog steeds kunnen zien. De echte omgeving wordt vermengd met hologrammen. Een voorbeeld van een AR-bril is de Hololens. De Hololens werkt draadloos, zonder smartphone of computer en de hologrammen zijn met handbewegingen te besturen.

  Bij virtual reality (VR) kom je als gebruiker in een virtuele wereld. Je ziet niets meer van de echte wereld om je heen. Een voorbeeld van een vr-bril is de Oculus Rift. De Oculus Rift is aangesloten op een smartphone of computer en reageert op hoofdbewegingen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  VR en AR is het nieuwe 3D.
  En wordt net zo populair (lees: niet of nauwelijks).

 • Profielfoto
  tq255

  Beide geprobeert, AR hololens, zeg ik ja daarvan zie ik toegevoegde waarde en je wordt er ook niet misselijk van. AR via de Ipad etc zeg ik nee, het is simpelweg niet prettig om “door” een ipad heen te kijken, het is lastig om je in allerlei vreemde houdingen te persen om het AR onderwerp te bekijken. VR, indrukwekkend maar je wordt er misselijk van, blijft een gimmick

 • Profielfoto
  durrrr

  Misschien een keer leuk om te proberen, maar niet meer dan dat.

 • Profielfoto
  bonestaak

  @Alexander Henket,   ik ben het er helemaal mee eens, voor mij hoeft het dus ook niet maar het is niet alleen spelletjes:  Zie link hieronder,

  https://www.kiiroo.com/collections/performers

  Ongetwijfeld zal er in de sex industrie her nog wel goud geld mee verdiend gaan worden.

 • Profielfoto
  proXify

  Ik heb eind vorig jaar tijdens de kerstperiode een PS4 + VR mogen lenen en heb deze uitgebreid getest. Het is wel leuk maar van bepaalde games werd ik erg misselijk(motion sickness). Ik overweeg om het in de toekomst aan te schaffen, maar dan wacht ik liever nog ff op méér content en dan op de PS5 + nieuwe VR (met hogere resolutie om minder last te hebben van motion sickness) voor in +-2020.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Is nog een beetje onbekend terrein voor mij. En ook voor Mac, denk ik. Of zie ik dat verkeerd

 • Profielfoto
  steveb

  Voor de particulier zie ik er nog geen toekomst in.
  Maar ik kan me wel voorstellen dat verl bedrijven toekomst zien in auto of machine ontwerp. Eerst in 3D. En daarna renderen in vr of ar om te checken pre productie

  of bepaalde opleidingen wel
  Viriele operaties kan misschien veel betekenen voor studenten

 • Profielfoto
  mmww

  Eerst maar even de kat uit de boom kijken. Er zijn al genoeg systemen gesneuveld. Geld is immers niet gratis.

 • Profielfoto
  Uluru1964

  De echte wereld ! Daar kan geen VR of AR tegenop. Kijk om je heen en gebruik je zintuigen hiervoor in plaats van je gaan verschuilen in een onwerkelijke wereld!