Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

watchOS 4.3 met kleine, nieuwe functies uitgebracht

Naast iOS 11.3 heeft Apple op donderdagavond ook watchOS 4.3 uitgebracht. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch bevat een aantal kleine nieuwigheden en bugfixes.

watchOS 4.3 installeren

Om watchOS 4.3 te installeren, moet je iPhone eerst voorzien zijn van iOS 11.3. Daarna ga je naar de Apple Watch-app en kies je in het tabblad Mijn Watch voor AlgemeenSoftware-update. Vervolgens kun je de update op je Apple Watch zetten. Hangt je horloge wel aan de lader en zorg dat de batterij minimaal 50 procent opgeladen is, anders kun je de update niet installeren. Het installeren kan even uren, reken op 40 minuten.

Klik/tap voor groter.

Siri-wijzerplaat uitgebreid

De Siri-wijzerplaat van watchOS was een van de beste nieuwigheden in watchOS 4. Nu heeft Apple ‘m uitgebreid een blik op je activiteitsringen. Daarnaast wordt getoond wanneer nieuwe nummers aan je persoonlijke mixen op Apple Music toegevoegd worden.

Klik/tap voor groter.

Muziek vanaf iPhone streamen weer mogelijk

Muziek die op je iPhone staat kan weer via de Apple Watch afgespeeld worden. Dit werd eerder door Apple verwijderd, maar is weer terug. In de muziek-app op de Watch zie je nu de optie ‘Op iPhone’.

Klik/tap voor groter.

HomePod bedienen

Een HomePod is nu ook via de Apple Watch te bedienen. Dit gaat via het Now Playing (huidige) scherm. Daar tik je op het AirPlay-icoon om bediening voor de HomePod te openen.

Nachtklokmodus in alle standen

De nachtklokmodus, die tijdens het opladen de tijd toont, werkt nu niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. Dat is handig als je de Apple Watch straks gebruikt met AirPower, de nieuwe drie-in-een-lader van Apple die binnenkort op de markt komt.

Apple AirPower
Klik/tap voor groter

Opgeloste bugs

  • Een bug die ervoor zorgde dat de Apple Watch te gul was met het uitdelen van beloningen voor activiteitenprestaties is opgelost.
  • Het bedienen van muziek via Siri werkt nu weer met alle audioapparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
watchOS 4.3 met kleine, nieuwe functies uitgebracht
Sluiten