Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 maart 2018

Volkswagen: gratis Apple Music bij CarPlay

We klikken de Tesla configurator even dicht en nemen een kijkje op de perspagina van Volkswagen. Daar kondigt de Duitse fabrikant aan dat klanten bij de aanschaf van een nieuw voertuig met CarPlay ​​voortaan zes maanden gratis Apple Music krijgen.

Het aanbod geldt vanaf mei voor alle nieuwe gebruikers van Apple’s streamingdienst. Apple Music biedt in Nederland geen gratis proefperiode meer aan, maar vraagt 99 cent voor een trail van drie maanden. Klanten van Volkswagen betalen de eerste zes maanden niets.

CarPlay nog steeds optioneel

CarPlay is bij Volkswagen sinds 2015 beschikbaar, maar wordt nog niet standaard bij de meeste voertuigen geleverd. Het ‘App-Connect’ systeem moet voor ongeveer 190 euro als optie aangeschaft worden. De zes maanden gratis Apple Music zorgen voor een voordeel van 60 euro.

CarPlay in de VW Passat – Klik/tap voor groter.

CarPlay is Apple’s naam voor een afgeslankte iOS-versie op het dashboard. De interface is ontworpen om minimale afleiding te bieden en de meeste apps kunnen met stemcommando’s bestuurd worden. Siri leest bijvoorbeeld berichten voor en je kunt antwoorden dicteren, maar niet typen. Apple Music is onderdeel van CarPlay, maar concurrent Spotify werkt ook probleemloos op het dashboard.

Meer automerken in VS aangehaakt

Voor Apple zijn dit soort acties erg interessant, want het levert waarschijnlijk nieuwe, trouwe abonnees op. In Europa is Volkswagen het enige merk dat met de actie meedoet, maar in de VS zijn ook Fiat, Chrysler Dodge en Jeep aangehaakt. Volgens de laatste meting heeft Apple Music 36 miljoen betalende abonnees. Ter vergelijking: Spotify, dat binnenkort naar de beurs gaat, heeft 71 miljoen maandelijks betalende klanten.

Reageer op artikel:
Volkswagen: gratis Apple Music bij CarPlay
Sluiten