Twitter-app voorzien van functie voor bookmarks

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Twitter heeft een nieuwe functie voor het opslaan van Tweets uitgerold. Je hoeft berichten die je wil bewaren vanaf nu niet meer te liken, maar kunt de nieuwe functie voor bookmarks (of in goed Nederlands: bladwijzers) gebruiken.

De bookmarks zijn te vinden onder het nieuwe deel-menu in de Twitter-app voor iOS, maar ook op het web, Android en Twitter Lite. Je bladwijzers bekijken en beheren kan via een nieuwe optie in het uitklapmenu linksboven. Tweetdeck ondersteunt de nieuwe functie vooralsnog niet.

Bookmark is anders dan like

Volgens Twitter was er veel vraag naar een functie voor het opslaan van Tweets. Tot nu toe moesten gebruikers de like-functie gebruiken, maar dat gaf soms een verkeerd signaal. Nu zijn de functies duidelijk gescheiden. De bladwijzers kunnen alleen door de gebruiker zelf gezien worden en zijn niet openbaar.

Twitter bookmarks
Klik/tap voor groter.

Niet voor apps van derden

Alternatieve apps zoals Tweetbot, Tweetie en Twitterrific kunnen de bookmarks niet gebruiken. Dat komt omdat er geen manier is om ze via de API van het sociale netwerk te synchroniseren. Externe apps kunnen echter gemakkelijk hun eigen bladwijzer-functie bouwen. Het nadeel daarvan is dat je bookmarks verdwijnen bij het switchen van Twitter-app.

Of er ooit een API voor bookmarks komt is onduidelijk. Twitter zet momenteel in op het creëren van één consistente ervaring met zijn eigen mobiele apps en het web. Voor andere apps is weinig ruimte meer. Zo trok het sociale netwerk onlangs abrupt de stekker uit zijn Mac-app. Die werkt nog wel, maar krijgt geen ondersteuning meer voor nieuwe functies. Binnenkort zal de Mac-app geheel stoppen met werken.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  … een like geeft aan dat je een tweet leuk vindt, terwijl een bookmark uitsluitend dient om berichten te bewaren.

  Soms denk je wel eens dat OMT een soort intranet is van een of andere gesloten inrichting voor beroepsgevaarlijke zedeserverieken (mensen die servers proberen te verkrachten). Ik loop na het lezen van dit soort berichten altijd even door de voordeur naar buiten om te controleren of er niemand is die mij tegen probeert te houden.

   

 • Profielfoto
  JJmac

  Tweeten moet de nieuwe app gaan worden, specs zijn zeer belovend en het is gratis.