Raymon Mens
Raymon Mens App Store 14 maart 2018

The Parallax View: nieuwe app maakt optische illusies met ARKit

Ontwikkelaars blijven nieuwe mogelijkheden van ARKit ontdekken. Apple’s framework voor Augmented Reality kan ook gebruikt worden om optische illusies te maken. De nieuwe app The Parallax View gebruikt ARKit en de TrueDepth-camera van de iPhone X.

Door de hoek van je gezicht ten opzichte van het scherm te meten, creëert de app een optische illusie. Het lijkt alsof er een oneindig gat in je scherm zit en dat blijft ook consistent bij het bewegen van je gezicht.

Diepte in je iPhone-scherm

Normaliter vallen dergelijke illusies in duigen wanneer je niet vanuit de perfecte hoek kijkt. Omdat de iPhone X de positie van je gezicht bijhoudt, ziet het er stuk overtuigend uit. The Parallax View is een project van de Zweedse ontwikkelaar Peder Norrby. Volgens hem werkt het optimaal als je met één oog naar het scherm kijkt. Standaard gebruikt de app je rechteroog en dus doe je links dicht.

Klik/tap voor groter.

Drie optische illusies

De app heeft drie scenes. Naast bovenstaande eindeloos diepte er is ook een abstract gebouw dat uit je scherm lijkt te komen. Tot slot kun je de (fictieve) binnenkant van je iPhone in 3D bekijken. Daar zien we onder andere een “Courage Processor” en een chip met daarop “One More Thing”. Pluspunten voor de details, maar de optische illusie zelf is ook de moeite waard.

Klik/tap voor groter.

The Parallax View is open source. Andere ontwikkelaars kunnen de techniek dus doorontwikkelen of in hun app integreren. Ook proberen? De app is vanaf nu gratis in de App Store verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
The Parallax View: nieuwe app maakt optische illusies met ARKit
Sluiten