T-Mobile stopt met kabelvrije televisiedienst Knippr

Door: Noah Korevaar - 23 reacties
KNippr T-Mobile

Slecht nieuws voor klanten van Knippr, T-Mobile’s dienst voor televisie. Per 1 juni stopt de provider namelijk met de relatief jonge dienst. Knippr werd in 2016 geïntroduceerd.

T-Mobile stopt met Knippr

Het gaat om een los abonnement waarmee klanten televisie kunnen kijken, ook op hun smartphone of laptop. Daarvoor heb je geen T-Mobile-abonnement nodig. De kabelvrije interactieve televisie werd met veel fanfare op de markt gebracht. Millennials zouden immers geen trek hebben in te grote pakketen en extra diensten die je niet gebruikt. Voor 9,99 euro per maand kunnen klanten zo al televisie kijken.

Simpel televisie kijken, waar je ook bent. Nu blijkt dus dat het ambitieuze plan van de provider niet is geslaagd. Volgens T-Mobile waren er te weinig klanten en te hoge kosten om de dienst rendabel aan te bieden.

Knippr T-Mobile
Klik/tap voor groter.

Om dit soort initiatieven succesvol aan te bieden, is een bepaalde schaalgrootte nodig. Oftewel, pas vanaf een bepaald aantal abonnees worden de vaste kosten gedekt, en kan er winst gemaakt worden. Het afnemen van licenties voor de beschikbare zenders is nou eenmaal niet goedkoop.

Het bedrijf heeft de keuze om Knippr te beëindigen omdat het er naar uitziet dat die schaalgrootte niet bereikt gaat worden. Althans, niet binnen afzienbare tijd. Het is niet bekend hoeveel abonnees de dienst dan wel had. T-Mobile zegt er nog steeds in te geloven dat het de toekomst van televisie was. Knippr was er simpelweg te vroeg bij, aldus de provider.

Klanten kunnen kijken tot 1 juni

Huidige klanten kunnen tot 1 juni televisie blijven kijken middels de dienst. Daarna wordt hun abonnement automatisch stopgezet. Helaas zijn er weinig goede alternatieven, zoals jullie op het forum al bespraken. NLZiet komt nog het dichtst in de buurt.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  drsentertainment

  Wel balen. Om deze reden heb ik Ziggo opgezegd en kijk ik TV via Knippr op de Apple TV. Nu weer zoeken naar een redelijk alternatief…

 • Profielfoto
  Sirll

  Iemand nog suggesties voor alternatieven?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit nieuws zal wel als muziek in de oren klinken bij Ziggo want dan kunnen zijn hun ‘online’ Live TV kijken (Apple TV) -project ook meteen weer in de diepvriezer liggen tot het moment dat iemand zich op deze markt gaat melden.

   

  Op dit moment was KNIPPR de enigste. Alternatieven zijn er niet omdat providers als Ziggo gewoon verdienen aan het wegzetten van die Samsung kastjes waar ze zelf mee kunnen doen wat ze willen. Ze gaan natuurlijk niet hun eigen ramen ingooien en klanten lekker een Apple TV of alternatief laten kopen en dan kun jij via Apple’s omgeving hun diensten gebruiken. Dan wil jij straks ook een Internet-only abonnement en dat is niet de bedoeling.  Daarmee geven ze je veel te veel vrijheid en leggen ze zichzelf veel te veel beperkingen op.

   

 • Profielfoto
  wienjo

  Sirll op 21 maart 2018 14:57
  Iemand nog suggesties voor alternatieven?

  Jazeker, ik gebruik al maanden ‘Play’  van KPN. Zelfde bedrag per maand, alleen ook een opnemen functie. Helaas geen app op de AppleTV maar Airplay of Chromecast ondersteunt hij wel.

  Was voorheen ook Knippr gebruiker tot ik zag dat Play met opnemen werkt.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik gebruik ook Knippr. De enige Apple TV app in Nederland om TV te kijken.

   

  Ik heb daarom Ziggo (Go), KPN (Play), NLziet en NPO Start maar weer een mail gestuurd met het verzoek om een Apple TV app te maken. De eerste die het doet krijgt mij er als klant bij.

  Ik wens geen extra kastje of iets dergelijks te installeren, kom op het is 2018!

 • Profielfoto
  Triumph

  Met kanaal Digitaal kijk ik ook al een tijdje via de App, weet niet of het ook voor de AppleTV is

 • Profielfoto
  Triumph

  Zal wel genoemd zijn maar je kunt blijkbaar geen berichten meer editen, ‘Canal Digitaal’ ipv kanaal

   

  https://www.canaldigitaal.nl/televisie/kijken-via-internet/

 • Profielfoto
  Shmoo

  De eerste die het doet krijgt mij er als klant bij.

  Dat voelt idd. ook heel erg machtig om dat te roepen. Maar dat hebben die mensen zoals jijzelf ook al gedaan toen KNIPPR geboren werd. Wij met een Apple TV (4) hebben het allemaal geprobeerd om te kijken hoe het functioneert. Alleen nu blijkt dat dit niet voldoende is gebleken om het rendabel te houden. Er zijn dus gewoon te weinig mensen met een Apple TV of überhaupt iets dat daar op lijkt om er een universele app (gaat niet in tvOS) voor te maken dus moet je al een unieke aparte app maken voor een hele kleien doelgroep.

   

  Kortom we wisten al sinds 2007 dat wij op een eilandje leven qua spulletjes van Apple en nu doen we net alsof de wereld gek is wanneer ze geen speciale, unieke apps gaan ontwikkelen voor deze 37 mensen. Terwijl de 896 andere klanten van dit bedrijf wel gewoon dat kastje erbij nemen.

   

 • Profielfoto
  mjsmit

  Destijds direct mijn kabel abonnement opgezegd bij Delta en kijk vanaf het begin via KNIPPR
  Ik heb begrepen dat de NPO ook bezig gaat/is met een Apple TV app, dat zou ook prima zijn.
  Is hiervan al meer bekend?
  Volgend jaar komen er nieuwe regels uit Europa tav grens overschrijdende digitale diensten dus wie weet is er dan een buitenlandse aanbieder waar je dan toch NOG tv kan kijken.

 • Profielfoto
  mjsmit

  NL tv kan kijken

 • Profielfoto
  koolenboer

  Als NPO start op de AppleTv komt dan heb ik in combinatie met Videoland en Netflix alles wat ons huishouden kan wensen qua visuele entertainment.

 • Profielfoto
  Athens56

  Al gedacht aan IPTV ?

 • Profielfoto
  Athens56

  Met IPTV kun je een app installeren op je AppleTV! App GSE Smart TV

 • Profielfoto
  Athens56

  http://gsesmartiptv.com

  Sorry voor de 3 berichten! Edit functie voor mensen zoals ik 😜

 • Profielfoto
  xaddict

  @athens en hoe neem ik dan een kabel abo af? Ik heb nu dat laatste kastje van T-Mobile en dat is me een lading ruk. Zo ongeveer álles is beter dan die rommel. Ik had Knippr maar dat is nu dus afgelopen :S

 • Profielfoto
  apple_dre

  Dit werkt fenomenaal op de apple tv 4k….

  https://www.icheesetv.com

  :))))

 • Profielfoto
  Vilscon

  apple_dre op 21 maart 2018 19:37
  Dit werkt fenomenaal op de apple tv 4k….

  https://www.icheesetv.com

  :))))

  Voor diegene die vele uren per maand aan de buis is gekluisterd, ja absoluut. Maar voor die paar uur per week dat ik TV kijk is het simpelweg niet rendabel om hier $18 per maand aan uit te geven.. €10 voor Knippr was voor mij de grens..

 • Profielfoto
  koningjordy

  YouTube TV kom er maar in! Hopen dat ze gaan uitbreiden naar Europa!!

 • Profielfoto
  csteelooper

  koningjordy op 22 maart 2018 06:41
  YouTube TV kom er maar in! Hopen dat ze gaan uitbreiden naar Europa!!

  Zit je dus wéér met zo’n grote monopolist (Alphabet/Google) die probeert de markt naar zich toe te trekken… Niet wat mensen die KNIPPR gebruikten voor ogen hadden, lijkt me…

 • Profielfoto
  Macteach

  Shmoo op 21 maart 2018 15:21
  Dit nieuws zal wel als muziek in de oren klinken bij Ziggo want dan kunnen zijn hun ‘online’ Live TV kijken (Apple TV) -project ook meteen weer in de diepvriezer liggen tot het moment dat iemand zich op deze markt gaat melden.

   

  Op dit moment was KNIPPR de enigste. Alternatieven zijn er niet omdat providers als Ziggo gewoon verdienen aan het wegzetten van die Samsung kastjes waar ze zelf mee kunnen doen wat ze willen. Ze gaan natuurlijk niet hun eigen ramen ingooien en klanten lekker een Apple TV of alternatief laten kopen en dan kun jij via Apple’s omgeving hun diensten gebruiken. Dan wil jij straks ook een Internet-only abonnement en dat is niet de bedoeling.  Daarmee geven ze je veel te veel vrijheid en leggen ze zichzelf veel te veel beperkingen op.

   

  Hoeveel taalfouten kun je maken in twee alinea’s…

 • Profielfoto
  koningjordy

  Maar wat is het verschil tussen knippr en wat Ziggo wil gaan doen? https://www.onemorething.nl/2018/02/ziggo-go-apple-tv-app-in-de-maak/

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  dude for real? Ik heb letterlijk deze week mijn Ziggo opgezegd om via knippr tv te kunnen kijken… Vooral omdat NPO nog steeds geen Apple TV app heeft. En vervolgens kijken ze raar op als jongeren alleen nog maar Youtube en netflix kijken 🤔

 • Profielfoto
  Maikelw

  Je knipprt even met je ogen en ’t is weer weg *sorry, flauw*