Noah Korevaar
Noah Korevaar Diensten 21 maart 2018

T-Mobile stopt met kabelvrije televisiedienst Knippr

Slecht nieuws voor klanten van Knippr, T-Mobile’s dienst voor televisie. Per 1 juni stopt de provider namelijk met de relatief jonge dienst. Knippr werd in 2016 geïntroduceerd.

T-Mobile stopt met Knippr

Het gaat om een los abonnement waarmee klanten televisie kunnen kijken, ook op hun smartphone of laptop. Daarvoor heb je geen T-Mobile-abonnement nodig. De kabelvrije interactieve televisie werd met veel fanfare op de markt gebracht. Millennials zouden immers geen trek hebben in te grote pakketen en extra diensten die je niet gebruikt. Voor 9,99 euro per maand kunnen klanten zo al televisie kijken.

Simpel televisie kijken, waar je ook bent. Nu blijkt dus dat het ambitieuze plan van de provider niet is geslaagd. Volgens T-Mobile waren er te weinig klanten en te hoge kosten om de dienst rendabel aan te bieden.

Knippr T-Mobile
Klik/tap voor groter.

Om dit soort initiatieven succesvol aan te bieden, is een bepaalde schaalgrootte nodig. Oftewel, pas vanaf een bepaald aantal abonnees worden de vaste kosten gedekt, en kan er winst gemaakt worden. Het afnemen van licenties voor de beschikbare zenders is nou eenmaal niet goedkoop.

Het bedrijf heeft de keuze om Knippr te beëindigen omdat het er naar uitziet dat die schaalgrootte niet bereikt gaat worden. Althans, niet binnen afzienbare tijd. Het is niet bekend hoeveel abonnees de dienst dan wel had. T-Mobile zegt er nog steeds in te geloven dat het de toekomst van televisie was. Knippr was er simpelweg te vroeg bij, aldus de provider.

Klanten kunnen kijken tot 1 juni

Huidige klanten kunnen tot 1 juni televisie blijven kijken middels de dienst. Daarna wordt hun abonnement automatisch stopgezet. Helaas zijn er weinig goede alternatieven, zoals jullie op het forum al bespraken. NLZiet komt nog het dichtst in de buurt.

Reageer op artikel:
T-Mobile stopt met kabelvrije televisiedienst Knippr
Sluiten