Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 27 maart 2018

Studenten maken vanaf nu kans op gratis WWDC 2018-kaarten

Ben je student of scholier? Dan maak je vanaf nu kans op gratis toegang tot Apple’s Worldwide Developers Conference, oftewel WWDC 2018. De conferentie wordt dit jaar gehouden van 4 tot en met 8 juni.

Normaal kosten kaarten 1599 dollar, maar Apple verloot 350 tickets onder ambitieuze scholieren en studenten die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van apps. Apple regelt ook een vlucht en hotel. Zie je zo’n gratis tripje naar WWDC wel zitten? Dan moet je de handen wel eerst uit de mouwen steken.

Kwalificeren met Swift Playgrounds-project

Om je te kwalificeren moet je minimaal 13 jaar oud zijn en een Swift Playgrounds-project indienen waarin je laat zien dat je creatief en bedreven bent met code en design. Dat mag op de iPad of Mac met Xcode. Het moet een individueel project zijn, groepswerk is niet toegestaan. Open Source-componenten gebruiken is toegestaan, maar je dient het nut wel toe te lichten. Engels is verplicht als taal voor de interface en opmerkingen in de code. Apple’s jury kan het anders niet lezen.

Gebruik een Swift Playground op iPad of Mac (Xcode) – Klik/tap voor groter.

Er is plaats voor 350 gelukkige winnaars. Apple beoordeelt de inzendingen op basis van technische prestaties, creativiteit en de inhoud van een bijgeleverde motivatiebrief. De registratie is nu open en eindigt op 1 april. Studenten en scholieren die een reis naar WWDC 2018 hebben gewonnen, krijgen op 20 april bericht.

Nederlandse en Vlaamse ontwikkelaars

Kandidaten moeten minimaal 13 jaar oud zijn en ingeschreven staan op het voortgezet onderwijs, beroeps- of hoger onderwijs. In het verleden hebben diverse Nederlandse ontwikkelaars een zogenaamd scholarship gewonnen. Ben je een Nederlandse of Vlaamse student die meedoet? Dan horen we graag van je en welk project je in gaat dienen. Ook als je op 20 april uitgeloot wordt.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Studenten maken vanaf nu kans op gratis WWDC 2018-kaarten
Sluiten