Raymon Mens
Raymon Mens App Store 15 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Spotify test eigen virtuele assistent in iOS-app

Siri krijgt er naast Alexa, Cortana en Google Assistant nog een concurrent bij. Spotify is test momenteel een eigen virtuele assistent die je de app met spraak laat bedienen. Bij een aantal gebruikers is de stembesturing in de iOS-app verschenen in de vorm van een microfoon-knop.

De streamingdienst bevestigt dat het om een test gaat, maar wil niet zeggen of alle gebruikers de app straks met hun stem kunnen bedienen. Spraakbesturing is waarschijnlijk een opmaat naar een eigen speaker. Volgens eerdere geruchten werkt Spotify al een tijdje aan eigen hardware.

Functionaliteit nog beperkt

Uit eerste screenshots van de functie blijkt dat de assistent van Spotify nog wat beperkt is. Naar Muziek, genres en playlists zoeken is mogelijk, maar informatie over artiesten vragen werkt nog niet. Ook luistert de assistent alleen na een druk op de microfoon knop. Dat laatste is logisch, want op iOS heeft alleen Siri het privilege om altijd te luisteren. Op een eigen speaker kan de assistent natuurlijk wel altijd luisteren en beschikbaar zijn.

Klik/tap voor groter.

Op moment van schrijven verstaat Spotify alleen engels. De assistent is ook nog niet bij Nederlandse gebruikers verschenen, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. Het is ook nog niet duidelijk of de functie in de iOS-app blijft zitten. De streamingdienst test wel vaker functies om ze vervolgens nooit uit te rollen. Zo werd er vorig jaar een speciale interface voor in de auto getest, maar die is tot nu toe niet in de app verschenen.

Klik/tap voor groter.

Siri en muziekdiensten

Siri heeft momenteel geen ondersteuning voor muziekdiensten behalve Apple Music en dat levert nogal wat beperkingen op. Zo is Spotify zeer beperkt op de HomePod te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify test eigen virtuele assistent in iOS-app
Sluiten