Raymon Mens
Raymon Mens App Store 5 maart 2018

Spotify schrapt twee geliefde functies uit zijn app

Spotify heeft een unique selling point minder. De streamingdienst heeft de optie om je muziekmix af te stemmen op je hardlooptempo geschrapt. De functie heette ‘Running‘ en werd eind 2015 geïntroduceerd.

Spotify Running werd vooral door fanatieke sporters gewaardeerd, maar is zonder aankondiging geschrapt. Ook de functie Touch Preview, die je gemakkelijk fragmenten van playlists liet beluisteren, is zonder aankondiging verdwenen.

Focus op nieuwe functies

Met de running-functie was het mogelijke om de muziek af te stemmen op je looptempo. Je geeft een gewenst tempo op (bijvoorbeeld: 150 stappen per minuut) en Spotify zocht er muziek bij die aansluit bij dat ritme. Het aantal stappen was tijdens het lopen steeds aan te passen. Ideaal voor serieuze hardlopers, maar nu geschrapt.

Klik/tap voor groter.

In een verklaring zegt de streamingdienst dat functies soms geschrapt worden om ruimte te maken voor nieuwe features. Sporters zouden gebruik kunnen maken van de vooraf gemaakte playlists voor een bepaald looptempo, maar die zijn vaak niet erg nauwkeurig en variëren van bijvoorbeeld 150 tot 165 stappen per minuut. Een wereld van verschil.

Ook Touch Preview geschrapt

Een andere functie die zonder aankondiging geschrapt is, is Touch Preview. iPhone-gebruikers konden hiermee direct korte stukjes van een playlist luisteren door lang te drukken of 3D Touch. Ook dit is zonder aankondiging verdwenen.

Onlangs staakte de dienst al ondersteuning voor een aantal draadloze speakers. Het is duidelijk dat Spotify grote technische opruiming aan het houden is en een aantal nieuwe projecten voorbereidt. De streamingdienst gaat binnenkort naar de beurs en werkt naar verluidt ook aan eigen hardware.

Reageer op artikel:
Spotify schrapt twee geliefde functies uit zijn app
Sluiten