Raymon Mens
Raymon Mens App Store 27 maart 2018

‘Spotify presenteert Apple Watch-app tijdens WWDC’

Apple Music is probleemloos bruikbaar op de Apple Watch, maar dat kun je van Spotify niet zeggen. De streamingdienst heeft geen Apple Watch-app en biedt ook geen mogelijkheden voor het offline opslaan van nummers.

In juni zou dat wel eens kunnen veranderen, want volgens een nieuw gerucht presenteert Spotify zijn Apple Watch-app tijdens WWDC 2018. Dat zou gepaard gaan met een nieuw framework voor streaming audio op de Watch.

StreamKit voor Apple Watch

Momenteel kunnen Apple Watch-apps nog geen audio streamen of downloaden via het 4G-netwerk. De enige mogelijkheid is het overdragen van bestanden via een (trage) Bluetooth-connectie. Dat is compleet ongeschikt voor podcasts en streaming muziek. Met StreamKit zou Apple apps in staat willen stellen om audio direct via 4G of Wi-Fi binnen te halen. Dat is een stuk sneller dan via Bluetooth.

Spotify maakte begin 2017 al bekend aan een app voor de Apple Watch te werken. Een fan-made project genaamd Snowy werd ingelijfd en ondersteund. De app heeft het daglicht tot nu toe niet gezien, maar mogelijk zien we Spotify op het podium in juni.

Klik/tap voor groter.

Spotify en Podcasts

Hoewel het misschien vreemd lijkt dat Apple een concurrerende muziekdienst uitlicht, is  Spotify wel de belangrijkste speler in de markt. Een Spotify-app voor Apple Watch die ook offline werkt zou een belangrijk verkoopargument zijn.

Ook liefhebbers van podcasts zullen uitkijken naar StreamKit, want podcasts op de Apple Watch zijn momenteel ook problematisch. Het is moeilijk om bestanden naar het slimme horloge te sturen en doorlopend afspelen is ook problematisch. Overcast-ontwikkelaar Marco Arment poogde zijn app naar de Apple Watch te brengen, maar trok er eind vorig jaar bewust de stekker uit.

 

Reageer op artikel:
‘Spotify presenteert Apple Watch-app tijdens WWDC’
Sluiten