Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 maart 2018

Sims-vader Will Wright werkt aan nieuwe mobiele game

Will Wright, de geestelijk vader van De Sims en SimCity, werkt aan een nieuwe mobiele game. Hoewel hij al bijna tien jaar uit de picture is, plant hij een grote comeback met een nieuwe game genaamd Proxi.

Dat heeft de ontwikkelaar zelf aangekondigd tijdens de Game Developer Conference in San Francisco. Proxi wordt op basis van de Unity 3D Engine gemaakt en zal beschikbaar zijn voor iOS en Android.

Proxi: een virtuele stad vol herinneringen

Details over Proxy zijn nog schaars, maar de game moet een virtuele stad zijn die vol herinneringen van de speler zelf zit. Je krijgt de vrije hand in het samenstellen van je stad die bestaat uit een aantal eilanden. De game belooft een hele nieuwe manier van het beleven van je beste herinneringen.

De ontwikkeling is nog niet begonnen, want er wordt nog naar een vormgever gezocht. Wright wil die op een bijzondere manier vinden, want Kunstenaars kunnen zichzelf aanmelden en deelnemen aan een wedstrijd. Degene met de beste inzending wordt onderdeel van het art-team en gaat samen met Wright de game vormgeven. De wedstrijd loopt tot 14 mei 2018 en daarna start de ontwikkeling pas.

Van SimCity naar Spore

Will Wright is een bekende naam in gameland. Hij bedacht in de jaren 90 SimCity, waarin de uitdaging was een stad te bouwen. Hij was ook de man achter de eerste Sims-games en richtte de studio Maxis op. In 2006 werd de studio overgenomen door Electronic Arts en verdween Wright langzaam naar de achtergrond. Hij maakte daarna Spore, een levenssimulatiespel, maar verliet de studio in 2009.

Tegenwoordig is EA volledig verantwoordelijk voor De Sims. Er werd onlangs een nieuwe, mobiele versie van de simulatiegame uitgebracht die de desktop-ervaring naar mobiel moet brengen. De mening lopen echter uiteen. Of Wright er zelf wel in slaagt om een desktop-waardige game voor mobiele platforms te maken, weten we wanneer Proxi uitkomt.

Reageer op artikel:
Sims-vader Will Wright werkt aan nieuwe mobiele game
Sluiten