Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 12 maart 2018

Philips Hue Outdoor: slimme buitenverlichting vanaf juli te koop

Voorafgaand aan Light + Building 2018, de grootste verlichtingsbeurs in Frankfurt, heeft Philips nieuwe toevoegingen aan de Hue-familie aangekondigd. Maak kennis met Hue Outdoor.

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om Hue-verlichting voor buiten. Hue Outdoor moet in juli verkrijgbaar zijn, net op tijd voor de zomer. Philips komt met spots voor het uitlichten van kleine stukken tuin en lichtzuilen voor grote oppervlakken. Net als alle andere Hue-lampen zijn ze via de Hue-app, Siri of Woning-app te bedienen.

Hue Outdoor Lily: kleine spot

De Philips Hue Lilly is een kleine spot die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld ornementen of planten uit kan lichten. De Lilly kan zowel wit als gekleurd licht geven en is in een tuin weg te zetten, maar ook aan de muur te hangen. De spotlight is vanaf juli als starterspakket beschikbaar. Voor € 299,- krijg je drie spots en alle benodigde accessoires zoals een hub.

Klik/tap voor groter.

Hue Outdoor Calla: zuil voor paden

Als je wat meer te verlichten hebt, is de Hue Calla geschikt. Deze zuil kan gebruikt worden voor het uitlichten van paden of een terras. Ook de Calla kan zowel wit licht als zestien miljoen kleuren weergeven en kost € 139,99,- per lamp. Alle lampen ondersteunen de locatiefunctie Home & Away. Die zorgt ervoor dat de verlichting aanspringt zodra je in de buurt van je huis komt.

Klik/tap voor groter.

Muurlampen alleen in de VS

Opmerkelijk is dat Philips een groot deel van het assortiment aanvankelijk niet naar Europa brengt. Zo zijn er muurlampen genaamd Lucca, Tuar en Turaco die voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zullen zijn. Ook goedkopere, witte varianten van Lily en Calla zullen voorlopig niet naar Europa komen. Waarom is onduidelijk.

Hoe dan ook, 2018 lijkt een goed jaar voor Philips Hue te worden. Tijdens CES 2018 werd namelijk al aangekondigd dat er een compleet vernieuwde Hue 3.0-app voor iOS aankomt. Ook volgt er binnenkort een Hue Mac-app die de lampen laat synchroniseren met geluid en zaken op je scherm. In onderstaande video een preview van de nieuwe iOS-app.

Reageer op artikel:
Philips Hue Outdoor: slimme buitenverlichting vanaf juli te koop
Sluiten