Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2018

‘Opvolger iPhone X wordt stuk goedkoper’

De iPhone X is niet alleen de eerste iPhone met OLED-scherm en Face ID, maar ook de duurste iPhone ooit. Met een vanaf-prijs van € 1160,45 is het nieuwe toestel alles behalve betaalbaar. Daar komt naar verluidt dit jaar verandering in.

Volgens het Taiwanese blog DigiTimes is de opvolger van de iPhone X een stuk goedkoper. Apple zou de productiekosten aanzienlijk terug hebben gedrongen en dat vertaalt zich in een lagere aanschafprijs.

Proefproductie begonnen

Volgens bronnen van het blog dat in het verleden meermaals juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten had, is de proefproductie van de ‘iPhone X2’ al begonnen. Waar Apple precies bespaart is niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om een scherm. Dat wordt momenteel nog ingekocht bij Samsung, maar naar verluidt gaat Apple ook schermen bij LG afnemen.

Een ander duur component is de laser voor Face ID. Dit is een zeer moeilijk te produceren component, want andere fabrikanten lukt het maar niet om een vergelijkbaar systeem te maken. Apple heeft momenteel maar één fabrikant voor deze modules, maar zou een nieuwe fabriek in de VS financieren.

Geen vier maar drie nieuwe iPhones

De nieuwe toestellen worden in september verwacht. Apple onthult dan naar verluidt niet een, maar drie nieuwe iPhones: een 5,8-inch iPhone X-opvolger, een 6,5-inch iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone met traditioneel LCD-scherm. Al deze toestellen krijgen volgens de laatste berichten Face ID. Touch ID verdwijnt daarmee geheel, net als de home-knop.

Volgens DigiTimes plande Apple aanvankelijk een 5,8-inch LCD-versie iPhone, maar die zou zijn geschrapt. Je kunt in september dus niet naar vier, maar drie nieuwe toestellen uitkijken. Of er voor liefhebbers van een klein toestel nog een nieuwe iPhone SE volgt is op dit moment onduidelijk.

Verwacht in 2018: iPhone X Plus (6,5-inch OLED), iPhone X (5,8-inch OLED) en iPhone (6,1-inch LCD) – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘Opvolger iPhone X wordt stuk goedkoper’
Sluiten