‘Opvolger iPhone X wordt stuk goedkoper’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De iPhone X is niet alleen de eerste iPhone met OLED-scherm en Face ID, maar ook de duurste iPhone ooit. Met een vanaf-prijs van € 1160,45 is het nieuwe toestel alles behalve betaalbaar. Daar komt naar verluidt dit jaar verandering in.

Volgens het Taiwanese blog DigiTimes is de opvolger van de iPhone X een stuk goedkoper. Apple zou de productiekosten aanzienlijk terug hebben gedrongen en dat vertaalt zich in een lagere aanschafprijs.

Proefproductie begonnen

Volgens bronnen van het blog dat in het verleden meermaals juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten had, is de proefproductie van de ‘iPhone X2’ al begonnen. Waar Apple precies bespaart is niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om een scherm. Dat wordt momenteel nog ingekocht bij Samsung, maar naar verluidt gaat Apple ook schermen bij LG afnemen.

Een ander duur component is de laser voor Face ID. Dit is een zeer moeilijk te produceren component, want andere fabrikanten lukt het maar niet om een vergelijkbaar systeem te maken. Apple heeft momenteel maar één fabrikant voor deze modules, maar zou een nieuwe fabriek in de VS financieren.

Geen vier maar drie nieuwe iPhones

De nieuwe toestellen worden in september verwacht. Apple onthult dan naar verluidt niet een, maar drie nieuwe iPhones: een 5,8-inch iPhone X-opvolger, een 6,5-inch iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone met traditioneel LCD-scherm. Al deze toestellen krijgen volgens de laatste berichten Face ID. Touch ID verdwijnt daarmee geheel, net als de home-knop.

Volgens DigiTimes plande Apple aanvankelijk een 5,8-inch LCD-versie iPhone, maar die zou zijn geschrapt. Je kunt in september dus niet naar vier, maar drie nieuwe toestellen uitkijken. Of er voor liefhebbers van een klein toestel nog een nieuwe iPhone SE volgt is op dit moment onduidelijk.

iPhone lineup 2018
Verwacht in 2018: iPhone X Plus (6,5-inch OLED), iPhone X (5,8-inch OLED) en iPhone (6,1-inch LCD) – Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarschijnlijk met 16GB opslag. ^

   

 • Profielfoto
  Jrn.-

  ‘Lagere aanschafprijs’ #kosthelemaalnietduur

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wilde gaan voor de LCD, maar 6,5” is natuurlijk wel erg lekker. Weet iemand of die in totaal groter van afmetingen wordt dan de iPhone 7 Plus?!

 • Profielfoto
  wensink

  Zo’n ding voor 900 euro is nog niet zo gek, maar boven de 1100 euro is gewoon teveel

 • Profielfoto
  tuuur

  Iets kost veel, of is duur Jrn 😜

 • Profielfoto
  JLnl

  wensink op 26 maart 2018 18:34
  Zo’n ding voor 900 euro is nog niet zo gek, maar boven de 1100 euro is gewoon teveel

  Mwah, ik vind 900 of 1000 euro eigenlijk belachelijk veel geld voor een telefoon (zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een iPad Pro) maar ook ik sta er voor in de rij 😁

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  JLnl op 26 maart 2018 20:22

  wensink op 26 maart 2018 18:34
  Zo’n ding voor 900 euro is nog niet zo gek, maar boven de 1100 euro is gewoon teveel

  Mwah, ik vind 900 of 1000 euro eigenlijk belachelijk veel geld voor een telefoon (zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een iPad Pro) maar ook ik sta er voor in de rij 😁

  Ik heb het geprobeerd om onderweg met mijn iPad Pro te bellen maar blijft onhandig.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Super mooi die Apple spullen maar toch mis ik af en toe mijn Nokia 3310.

 • Profielfoto
  Minoe

  1329 € voor de iphone x met 256 GB vond ik er ook ver over maar ja … wat doe je als je iphone 5 met 64 GB die steeds te vol staat voor de volgende update de geest geeft 😀 Maar de volgende mag wel iets goedkoper worden maar hij werkt wel perfect en ontzettend snel en de face id is gewoon top dus zeer tevreden op de prijs na