Raymon Mens
Raymon Mens App Store 26 maart 2018

Onwikkeling webdesignsoftware Adobe Muse stopt

De dagen van Adobe Muse zijn geleld. De webdesignsoftware heeft vandaag zijn laatste, grote update gehad. Vanaf nu zal Adobe Muse alleen nog bijgewerkt worden in geval van dringende problemen met de veiligheid of compatibiliteit met nieuwe versies van macOS en Windows.

Creative Cloud-abonnees kunnen Adobe Muse nog steeds gebruiken en de fabrikant belooft technische ondersteuning tot 20 mei 2019. Na deze datum kan de software nog steeds worden gebruikt, maar stoppen de updates definitief.

Muse voldoet niet meer een moderne eisen

Muse werd acht jaar geleden uitgebracht met als doel het maken van websites te vereenvoudigen. Wie iets in Photoshop kan maken, kan ook zonder code een website ontwikkelen, was het idee. Adobe zegt nu dat deze visie niet langer actueel is en dat Muse niet meer voldoet aan de vereisten van grootschalige projecten. Daarnaast zijn de behoeften bij het maken van eenvoudige webpagina’s veranderd.

Volgens Adobe focussen designers die bij grootschalige projecten zijn betrokken steeds meer op UX en zijn simpele sites beter met andere tools te maken.

Klik/tap voor groter.

Verbeteringen in laatste update

De laatste update voor Adobe Music brengt verbeteringen naar het stylen van elementen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om styling te kopiëren en plakken tussen verschillende elementen. Het vergroten of verkleinen van elementen is nu ook simpeler. Voorheen moest ieder element in een widget afzonderlijk gewijzigd worden, maar nu kun je geneste elementen in één keer aanpassen.

Klik/tap voor groter.

Op zoek naar een alternatief? Op ons forum worden de beste alternatieven voor Adobe Muse besproken.

Reageer op artikel:
Onwikkeling webdesignsoftware Adobe Muse stopt
Sluiten