Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 13 maart 2018

Officieel: WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni in San Jose

Apple heeft zojuist aangekondigd dat WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni zal plaatsvinden in San Jose. Apple keert terug naar het McEnery Convention Center, waar de conferentie voor ontwikkelaars vorig jaar voor het eerst werd gehouden.

Tijdens WWDC 2018 toont Apple ons onder andere wat iOS 12 en macOS 10.14 in petto hebben. Daarnaast zien we dit jaar naar verluidt ook een nieuw platform dat universele apps die op iOS én macOS werken mogelijk maakt.

WWDC 2018: nieuwe software en hardware

Traditioneel gezien is WWDC een softwarefeestje, maar mogelijk zien we ook hardware. Naar verluidt onthult Apple tijdens WWDC 2018 een nieuwe iPad Pro met Face ID. Ook zou er een nieuwe MacBook Air gepresenteerd worden.

Over iOS 12 weten we nog weinig, behalve dat het een kleine release wordt. Apple zou zich dit jaar willen focussen op het verbeteren van de stabiliteit en snelheid van het besturingssysteem voor iPhone en iPad. Volgens eerdere geruchten komen animoji met iOS 12 naar de iPad en FaceTime. Daarnaast worden de opties voor ouderlijk toezicht uitgebreid.

Klik/tap voor groter.

Ontwikkelaars kunnen zich registreren

Naast de keynote op de eerste dag, gaat WWDC een week lang door. Er zijn presentaties over nieuwe frameworks en sessies waarin Apple-medewerkers vragen beantwoorden en feedback geven. Ben je ontwikkelaar en wil je graag bij WWDC zijn? Dan kun je tot 22 maart 18:00 uur een ticket proberen te bemachtigen via de developer website van Apple. Omdat de interesse altijd groter is dan het aantal plaatsen, wordt er geloot. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 24 maart, 01:00 uur op de hoogte gebracht van de status van zijn aanvraag.

WWDC 2018 vindt wederom plaats in het McEnery Convention Center in San Jose – Klik/tap voor groter.

Scholieren en studenten gratis

Zoals elk jaar nodigt Apple ook ambitieuze scholieren en studenten uit om WWDC gratis bij te wonen. Om je te kwalificeren moet je minimaal 13 jaar oud zijn en een Swift Playgrounds-project indienen waarin je laat zien dat je creatief en bedreven bent met code en design. De registratie begint 26 maart en eindigt op 1 april. Er is plaats voor 350 gelukkige winnaars. Voor meer informatie over het aanmeldingsproces kunnen studenten terecht op de WWDC-website.

De WWDC Scholarships-winnaars van 2017 – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Officieel: WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni in San Jose
Sluiten