Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple onthult 9,7-inch iPad met Apple Pencil-ondersteuning

Tijdens een event in Chicago heeft Apple een nieuwe, goedkope iPad onthuld. De iPad kreeg vorig jaar al een flinke prijsdaling, maar de tablet wordt nu nog goedkoper.

De nieuwe iPad krijgt ook ondersteuning voor de Apple Pencil. Die werkte voorheen alleen op de iPad Pro, maar is nu op alle iPads beschikbaar. Volgens Apple kan er even nauwkeurig gewerkt worden als op een iPad Pro. De nieuwe iPad heeft een vanaf-prijs van € 359,- en voor scholen is de tablet nóg goedkoper.

iPad 6e generatie 9,7-inch: de specs

De nieuwe 9,7-inch iPad heeft een 64-bits A10 Fusion-chip, net als de iPhone 7. Dat is een upgrade tegenover de vorige 9,7-inch iPad met A9-chip. Touch ID blijft, want Face ID is duidelijk te duur voor een budget-iPad. Misschien komt dat later dit jaar naar de iPad Pro. De camera is ongewijzigd en blijft 8 megapixels met een diafragma van ƒ/2.4. Het scherm is eveneens ongewijzigd.

De nieuwe 9,7-inch iPad is verkrijgbaar met ondersteuning voor Wi-Fi en 4G. Opmerkelijk is dat er geen ondersteuning voor de smart connector is, terwijl scholen vaak de behoefte zullen hebben om een toetsenbord aan te sluiten.

Verlaagde prijs

De nieuwe 9,7-inch iPad is volgens Apple de goedkoopste iPad ooit. De prijs van € 359,- voor het 32GB-model met Wi-Fi is een daling van bijna 49 euro. De 9,7-inch iPad kostte namelijk voorheen € 407,91. De tablet blijft verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Bestellen kan per direct, de leveringen starten in de week van 2 april.

https://www.youtube.com/watch?v=ckEnOBpksGs

Onderwijsinstellingen krijgen nog eens extra korting op de nieuwe iPad. In de VS zakt de prijs naar 299 dollar, maar Europese prijzen voor onderwijs zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult 9,7-inch iPad met Apple Pencil-ondersteuning
Sluiten