Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe 13-inch MacBook Air krijgt Retina-scherm’

Er gaan de laatste weken veel geruchten over een nieuwe MacBook Air. Apple zou een nieuw 13-inch instapmodel plannen als vervanger van de huidige, verouderde Air. Vandaag komt weer een nieuw detail naar buiten.

Volgens het matig betrouwbare blog DigiTimes krijgt de instap-MacBook een Retina-scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels. Dat is net zo scherp als de MacBook Pro. Apple zou de schermen bij zijn vaste leverancier LG afnemen.

MacBook Air of upgrade 12-inch MacBook?

In tegenstelling tot analist Ming-Chi Kuo, die ook vaak juiste informatie heeft, spreekt DigiTimes niet van een MacBook Air. De Taiwanese publicatie omschrijft een 13-inch Retina MacBook met instapprijs. Dat roept de vraag op of Apple een nieuwe MacBook Air maakt, of een grotere en goedkopere variant van de 12-inch Retina MacBook. Als dat laatste het geval is, zal er een flinke prijsdaling plaats moeten vinden. De 12-inch MacBook heeft momenteel een net zo hoge vanaf-prijs als de MacBook Pro, terwijl de MacBook Air Apple’s “999 dollar computer” is.

Klik/tap voor groter.

Lancering tijdens WWDC mogelijk

Over specificaties en het aantal poorten is nog niets bekend. DigiTimes zegt wel dat de massaproductie in mei start. Dat is precies op tijd voor een onthulling tijdens WWDC, dat vrijwel altijd begin juni plaatsvindt. Aanvankelijk zou de instap-MacBook voor maart gepland zijn, maar Apple is naar verluidt last-minute van schermleverancier geswitcht. Foxconn zou geen 13-inch Retina-scherm kunnen leveren, dus heeft Apple de opdracht aan LG gegeven.

DigiTimes heeft in het verleden bewezen over goede bronnen binnen Apple’s Taiwanese leveranciersketen te beschikken, maar zat er ook vaak naast. LG Display is in Taiwan gevestigd en dat maakt dit gerucht plausibel. Als je een nieuwe MacBook wil, loont het dus om nog even tot juni te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe 13-inch MacBook Air krijgt Retina-scherm’
Sluiten