Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 9 maart 2018

Netflix, Apple en Amazon strijden om serie met Obama

Iets meer dan een jaar na het verlaten van het Witte Huis willen Barack en Michelle Obama terugkeren in de spotlight. Ze zijn van plan om een eigen serie te starten. Volgens The New York Times zijn Netflix, Apple en Amazon geïnteresseerd in de exclusieve rechten.

Waar de serie precies over gaat is nog onduidelijk. Barack en Michelle Obama zouden ieder bijvoorbeeld hun eigen talkshow kunnen hebben. De voormalig president kan zijn favoriete onderwerpen zoals zorg, immigratie, ecologie behandelen, terwijl zijn vrouw de thema’s die ze naar het Witte Huis bracht uit kan lichten, zoals de strijd tegen obesitas.

Apple moet vertrouwen van Hollywood winnen

Een serie met de Obama’s zou voor iedere streamingdienst een enorme publiekstrekker zijn. Voor Apple zou dit een goede start van zijn aankomende Netflix-concurrent kunnen betekenen. Er wordt de laatste tijd zwaar geïnvesteerd in content voor de dienst die mogelijk Apple Video gaat heten. Netflix biedt echter een gegarandeerd bereik en Amazon Prime Video is goed in de VS vertegenwoordigd.

Afbeelding: Daniel Borman (CC BY 2.0) – Klik/tap voor groter.

Of Apple de Obama’s aan zich weet te binden is nog allesbehalve zeker. In de strijd om de opvolger van Game Of Thrones, legde de iPhone-maker het af tegen HBO. Producer J.J. Abrams besloot voor de dienst waar hij al een goede relatie mee had te gaan. Apple moet zich als nieuwkomer nog bewijzen.

Obama’s werken ook aan memoires

De oud-president heeft de afgelopen tijd weinig van zich laten horen. Hij en zijn vrouw schrijven ieder hun eigen memoires, waarvoor ze naar verluidt meer dan 60 miljoen dollar krijgen. De Obama’s wonen nog steeds in Washington, maar worden zelden in het openbaar gezien.

Reageer op artikel:
Netflix, Apple en Amazon strijden om serie met Obama
Sluiten