Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

Mu One: de kleinste USB-C-lader voor Mac en meer

Laptops worden steeds dunner, maar opladers worden niet heel veel kleiner. De Britse start-up Mu Systems wil daar verandering in brengen met de Mu One. Naar eigen zeggen de kleinste, krachtigste USB-C-lader ter wereld. Het is een hit op Kickstarter.

De Mu One levert maximaal 45 watt stroom en is dus krachtig genoeg om een 13-inch MacBook Pro op te laden. Het apparaatje is slechts 14 millimeter dik en daarmee kleiner dan Apple’s 29 watt USB-C-lader.

Industriële samenstelling

Hoe kan een kleine oplader zoveel stroom leveren? Volgens de makers is er jaren gesleuteld aan een systeem dat effectief hitte af kan voeren, zodat componenten dicht op elkaar geplaatst kunnen worden. De oplader is gemaakt op basis van galliumnitride, een zeer effectieve halfgeleider die veel in industriële toepassingen en windturbines wordt gebruikt.

De achterkant van de lader heeft één USB-C-poort waar je een Mac, iPhone, iPad, Nintendo Switch of ieder ander apparaat dat door middel van USB-C opgeladen kan worden op aansluit. Voor iOS-apparaten is een USB-C-naar-Lightning-kabel vereist.

Door zijn platte vorm is de Mu One ideaal voor iedereen veel onderweg is. Met een hoogte van 14 millimeter en inklapsysteem voor de stekkers, neemt de lader ruimte in. Het is ook een wereldstekker, want er worden drie koppen meegeleverd. Een voor Europa, een voor Groot-Brittannië en tot slot een voor de Verenigde Staten.

Hit op Kickstarter

De oplader is een Kickstart-project, maar maker Mu Systems heeft al eerder succesvol opladers op de markt gebracht. Er is veel interesse in het apparaatje, want na een week is er al meer dan 100.000 euro opgehaald. Het aanvankelijke doel was € 23.000 op te halen. Je kunt voor € 50 een exemplaar reserveren. Het bedrijfje hoopt in september te leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mu One: de kleinste USB-C-lader voor Mac en meer
Sluiten