Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Made for iPhone-programma nu open voor USB-C-accessoires

Apple is zijn Made for iPhone-programma (MFi) aan het uitbreiden. Na een kleine facelift eerder deze week, kunnen nu ook USB-C-accessoires het officiële goedkeuringsstempel van Apple krijgen.

Door deze uitbreiding kunnen fabrikanten hun accessoires uitrusten met USB-C-poorten en nog steeds het stempel “Made for iPhone” krijgen. Tot nu toe was het gebruik van een Lightning-poort verplicht.

Meer cross-platform accessoires mogelijk

Door de nieuwe regels kunnen accessoires makkelijker cross-platform werken. Steeds meer Android-telefoons gebruiken USB-C en daarnaast is de poort in opmars op Windows-computers. Apple noemt powerbanks en hoofdtelefoons als voorbeeld, die kunnen nu  via een USB-C-poort laden. Denk ook aan een USB-C-microfoon die je kunt aansluiten op zowel je PC als iPhone.

Naast een label op de verpakking, biedt lid zijn van Apple’s MFi-Programma nog een aantal voordelen. Zo krijgen fabrikanten alle componenten, gereedschappen en documentatie die nodig is om accessoires feilloos met de iPhone en iPad te laten werken. De eerste MFi-accessoires met USB-C-poort moeten nog op de markt komen. Fabrikanten zijn niet verplicht om een USB-C-naar-Lightning-kabel mee te leveren.

Klik/tap voor groter.

Het einde van Lightning?

Wil dit dan ook zeggen dat Apple de Lightning-poort op termijn wil afschaffen? Nee. Een USB-C-poort is namelijk groter dan een Lightning-poort en Apple heeft alle ruimte in een toestel nodig voor andere innovaties of een grotere accu.

Een iPhone 8 met Lightning en USB-C – Klik/tap voor groter.

Tot slot is er nog een kleine toevoeging aan het MFi-Programma gedaan. Er kunnen nu ook Lightning-naar-minijack-adapters gemaakt worden met een mannelijke minijack. Voorheen mocht alleen een vrouwelijke minijack-poort gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Made for iPhone-programma nu open voor USB-C-accessoires
Sluiten