Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 maart 2018
Leestijd: 3 minuten

macOS High Sierra 10.13.4 met ondersteuning eGPU beschikbaar

Terwijl Nederland sliep, heeft Apple in de nacht van donderdag op vrijdag macOS High Sierra 10.13.4 uitgebracht. De update komt in het kielzog van iOS 11.3 en watchOS 4.3.

De Mac krijgt niet zoveel nieuws als de iPhone en iPad, maar de update naar versie 10.13.4 bevat toch een aantal noemenswaardige nieuwigheden.

macOS High Sierra 10.13.4 installeren

Zoals bij iedere Mac-update kun je High Sierra 10.13.4 installeren via de Mac App Store. Ga naar het tabblad Updates. De update staat daar voor je klaar en kan meteen geïnstalleerd worden.

Klik/tap voor groter.

Ondersteuning voor externe GPU

Veeleisende gebruikers van bijvoorbeeld een MacBook zullen blij zijn om te horen dat ondersteuning voor externe GPU’s die via Thunderbolt 3 aangesloten worden eindelijk officieel is. Apple raadt een aantal AMD-kaarten aan, maar NVIDIA heeft tegenwoordig ook Mac-drivers. Helaas is het gebruik van de Terminal noodzakelijk om een eGPU aan te sturen. Misschien dat daar een mooiere oplossing voor te bedenken is.

Bij het aansluiten van een eGPU verschijnt een nieuw icoon in de menubalk – Klik/tap voor groter.

iMessage in iCloud ontbreekt

Een van de grootste nieuwe functies van macOS High Sierra en iOS 11.3 zou iMessage in iCloud moeten zijn. Dit gaat de complete inhoud van de Berichten-app met iCloud synchroniseren en vooral handig als je iMessage op meerdere apparaten gebruikt. Zo worden berichten die je op je iPhone verwijderd ook meteen op je Mac weggegooid.

Hoewel iMessage in iCloud in eerdere betaversies van macOS High Sierra 10.13.4 wel aanwezig was, heeft Apple de functie last-minute geschrapt.

IN eerdere betaversies was de functie wel aanwezig – Klik/tap voor groter.

32-bits behoort bijna tot het verleden

Met macOS 10.13.4 start Apple met het uitfaseren van 32-bits-apps. Bij het uitvoeren van een app die nog geen 64-bits is, volgt een waarschuwing over een mogelijk niet optimale werking. Apps werken echter nog wel volledig. In een volgende macOS-versie stoppen 32-bits-apps geheel met werken, maar wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. In een uitgebreid artikel lees je meer over de stap naar 64-bits (Zie → macOS binnenkort volledig 64-bits, dit moet je weten).

Klik/tap voor groter.

Veel verbeteringen in Safari 11.1

Safari heeft misschien wel de meeste vernieuwingen gekregen. De browser wordt met High Sierra 10.13.4 bijgewerkt naar versie 11.1 en brengt een aantal verbeteringen. Ontwikkelaars zullen blij zijn met ondersteuning voor progressive web apps, maar er is ook genoeg voor eindgebruikers.

Zo kun je nu met de toetsencombinatie cmd+9 naar het meest recent geopend tabblad. Ook is het nu mogelijk om je favorieten op naam of URL te sorteren door rechts te klikken en voor ‘sorteer’ te kiezen. Daarnaast surf je veiliger omdat inloggegevens pas nadat je een inleggeld hebt geselecteerd worden ingevuld. Safari waarschuwt net als Chrome nu ook voor onveilige (http) sites die gegevens verwerken.

Klik/tap voor groter.

iTunes 12.7.4 beschikbaar

Neem bij het updaten ook iTunes 12.7.4 mee. Deze nieuwe versie brengt ondersteuning voor muziekvideo’s op Apple Music. Apple rolde donderdag zijn eigen, grote collectie met reclamevrije clips uit. Je kunt ze in iTunes vinden in de sectie Muziek, tabblad Ontdekken, submenu Muziekvideo’s. Een abonnement op Apple Music is vereist. Hadden we al gezegd dat iTunes toe is aan een drastische versimpeling?

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS High Sierra 10.13.4 met ondersteuning eGPU beschikbaar
Sluiten