Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Accessoires 27 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Logitech lanceert Crayon, goedkope stylus voor iPad

Tijdens het Education Event op dinsdag kondigde Apple nieuwe Logitech-producten aan. De accessoiremaker komt exclusief voor Apple met een goedkope iPad-stylus, speciaal voor het onderwijs.

De nieuwe Logitech Crayon is een stuk goedkoper dan Apple’s eigen Pencil. Het is voor scholen daarom een stuk voordeliger om iedere leerling van een eigen stylist te voorzien.

Simpele versie van Apple Pencil

Op het gebied van functionaliteit kun je de Logitech Crayon vergelijken met een simpele versie van de Apple Pencil. De stylus heeft net als Apple’s eigen Pencil amper vertraging, maar drukgevoeligheid ontbreekt. Dikke of dunnen lijnen trekken kan door de pen wat te kantelen.

De ingebouwde accu gaat maximaal 8 uur mee en opladen kan met een Lighting-kabel (niet meegeleverd). Laden gaat net als bij Apple’s eigen Pencil erg snel, je bent na 90 seconden weer klaar om een 30 minuten te tekenen. De punt is vervangbaar en je kunt er 2 kilometer mee schrijven.

Klik/tap voor groter.

Logitech heeft de Crayon speciaal gemaakt voor de 6e generatie 9,7-inch iPad, die ook dinsdag aangekondigd werd. Of de stylus ook met een iPad Pro werkt is niet duidelijk, maar wel waarschijnlijk. Handmatig koppelen is in ieder geval niet nodig. De stylus in de buurt van een iPad houden en de knop bovenaan twee seconden inhouden is genoeg om meteen aan de slag te kunnen.

Alleen voor onderwijsinstellingen

Apple focuste zicht tijdens het event van dinsdag vooral op onderwijsinstellingen. De Crayon is niet in winkels verkrijgbaar, maar wordt door Apple in bulk aan scholen verkocht. De richtprijs 49 dollar. Een Europese prijs is op moment van schrijven niet bekend.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Logitech lanceert Crayon, goedkope stylus voor iPad
Sluiten