Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple schorst leverancier voor gebruik neponderdelen iPhone’

Apple-producten zoals de iPhone zijn ontworpen in de VS, maar worden in grote Chinese fabrieken geassembleerd. Dat levert soms wel eens problemen op. Niet alleen met mensenrechten, maar met de producten zelf.

Volgens de Chinese nieuwssite The Commercial Times heeft Apple ingegrepen bij zijn vaste leverancier Wistron. Het bedrijf dat iPhones assembleert heeft naar verluidt neponderdelen gebruikt bij de productie van de iPhone 8 Plus.

Waterproofing

Het gaat om onderdelen die worden gebruikt om de iPhone 8 Plus waterproof te maken. Denk aan rubbertjes en andere kleine laagjes tussen bijvoorbeeld de lade voor de sim-kaart. Hoewel dit de dagelijkse werking van de iPhone niet zal beïnvloeden, is het wel cruciaal bij een ongelukje. Het gebruik van ‘ongeautoriseerde’ onderdelen kan voor een slechtere bescherming tegen water zorgen.

Klik/tap voor groter.

Het is niet duidelijk of de toestellen met neponderdelen ook daadwerkelijk verkocht zijn. Apple zou de productie bij Wistron in ieder geval tijdelijk opgeschort hebben. Foxconn is nu verantwoordelijk voor het assembleren van de iPhone 8 Plus. De leverancier ontkent in een verklaring het gebruik van de neponderdelen niet, maar zegt dat de productie slechts kort is opgeschort.

Wistron en Foxconn

Wistron is een van Apple’s belangrijkste leveranciers in China. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld de iPhone SE en heeft samen met Apple een fabriek in India geopend. Apple ziet doorgaans streng toe op de productie van toestellen en inspecteert fabrieken regelmatig. Toch gaat er op allerlei gebieden wel eens wat mis. Zo bleek uit Apple’s laatste rapportage dat er gevallen van kinderarbeid en gedwongen overwerk waren ontdekt. Apple neemt steeds strengere maatregelen om dit te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple schorst leverancier voor gebruik neponderdelen iPhone’
Sluiten