Raymon Mens
Raymon Mens App Store 28 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

iWork-apps voor Mac en iOS krijgen grote update

Apple heeft Pages, Numbers en Keynote voor iOS en Mac bijgewerkt. De iWork-apps hebben een grote update gekregen.

Op iOS is ondersteuning voor de Apple Pencil voor het opmaken of annoteren van documenten de grootste vernieuwingen. Op de Mac zijn er vele kleine verbeteringen die alle apps een beetje nuttiger maken.

Apple Pencil werkt met alle iWork-apps

Op de iPad kun je Pages, Numbers en Keynote nu met de APple Pencil gebruiken. In Pages kun je eenvoudig tekeningen toevoegen met de tekenfuncties die je wellicht van de notities-app kent. Je kunt kiezen uit een pen, potlood, krijt en de mogelijkheid om vormen uit te vullen.

Tekenen, schetsen of schrijven in Pages, Numbers en Keynote – Klik/tap voor groter.

Slimme annotaties op iOS

Een andere, handige functie is smart annotation. Dit stelt je in staat om aantekeningen te maken die verankerd blijven bij de bijbehorende tekst. Bij het toevoegen van alinea’s of afbeeldingen verdwijnt je aantekening dus niet in het niets. Apple waarschuwt echter dat dit een betaversie is. Succes is dus niet altijd gegarandeerd.

Zo werken slimme annotaties – Klik/tap voor groter.

Boeken maken met Pages

Vanaf nu is het niet alleen mogelijk om e-books te maken met iBooks Author, maar ook met Pages. Apple brengt de functie om ePub-bestanden te exporteren ook naar iOS. Daarnaast zijn er diverse, nieuwe boeksjablonen. iBooks Author blijft bestaan, de functies in Pages komen naast de bestaande app. Of we veel updates voor iBooks Author zullen zien is echter maar de vraag.

En verder…

Er zijn nog talloze nieuwe functies. Zo krijgen alle iWork-apps ondersteuning voor real-time samenwerken aan documenten die in clouddienst Box zijn opgeslagen. Pages krijg de optie om tegenover elkaar liggende pagina’s te tonen zodat je ze makkelijker kunt opmaken en in Keynote voor Mac en iOS zijn een boel nieuwe vormen beschikbaar. Tot slot is in numbers de CSV-importeerfunctie sterk verbeterd.

Nieuwe boeksjablonen in Numbers – Klik/tap voor groter.
  • Pages is een gratis download (MaciOS)
  • Numbers is een gratis download (MaciOS)
  • Keynote is een gratis download (MaciOS)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
iWork-apps voor Mac en iOS krijgen grote update
Sluiten