Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2018

‘Vanaf 2019 geen notch meer op iPhone X’

“We hebben altijd al een iPhone willen maken die één en al scherm is”, zegt Apple over de iPhone X op zijn website. Hoewel de iPhone X die doelstelling sterk benaderd, is er nog steeds de notch die voor een hap uit het scherm zorgt. Daar zou volgend jaar echter verandering in kunnen komen.

Volgens het Koreaanse ET News is het Apple’s plan om de iPhone X in 2019 te ontdoen van de inkeping voor onder andere Face ID. De gezichtsscanner zou behouden blijven, wat wil zeggen dat de sensoren een andere plaats krijgen.

Gesprekken met leveranciers gaande

Een ambitieus plan, maar volgens de Koreaanse bron voert Apple al gesprekken met leveranciers om dit werkelijkheid te maken. Eerder gingen al geruchten over een kleinere notch in 2019, maar nu wordt over een iPhone zonder inkeping gesproken. Dat zou er als volgt uit kunnen zien:

Een iPhone X zonder notch (Concept: OMT) – Klik/tap voor groter.

We ons voorstellen dat de luidspreker in de kleine rand die overblijft geplaatst kan worden. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat alle sensoren op die smalle strook passen. Apple zal daar voor een alternatieve oplossing moeten kiezen, zoals de sensoren voor Face ID in het scherm integreren. ET News heeft geen geweldig track record, dus we zijn bijzonder sceptisch over dit gerucht.

Voorlopig is de notch nog hip

Dit jaar is er nog geen reden om de notch af te schaffen. De inkeping in het scherm is een ware trend aan het worden. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona kopieerden Android-fabrikanten schaamteloos lieten Android-fabrikanten zich massaal door Apple inspireren. (Zie ⇢ MWC 2018: het festival van de notch)

Bijna… – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘Vanaf 2019 geen notch meer op iPhone X’
Sluiten