Officiële iPhone-accessoires krijgen een nieuw logo

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Bij het kopen van een accessoire voor je iPhone of iPad is het belangrijk om naar het “Made for i” (MFi) logo te zoeken. Als dit op de doos staat, weet je dat de fabrikant door Apple goedgekeurde accessoires verkoopt. De komende tijd is het extra goed opletten, want het logo gaat veranderen.

De verandering is subtiel. Apple heeft pictogrammen die de iPod, iPhone, iPad uitbeelden verwijderd en vervangen door een algemeen logo. Hieronder zie je het oude en nieuwe logo.

Nieuw en oud

De aanpassing was nodig, want de vorm van Apple-apparaten is de laatste tijd veranderd. De iPod lijkt al lang niet meer op de iPod Classic en de iPhone X ziet er anders uit dan de vorige generatie smartphones. Nu de pictogrammen zijn vervangen door een Apple-logo, kan het ontwerp weer jaren mee.

MFI oud nieuw
Klik/tap voor groter.

Apple heeft fabrikanten drie maanden de tijd gegeven om verpakkingen met deze nieuwe logo’s te ontwerpen. Het kan afhankelijk van de voorraad nog wel even duren voordat je het nieuwe Made for i-logo in de winkels ziet.

Zin en onzin van Made for i

Het ontbreken van het MFi-logo wil niet zeggen dat een apparaat niet met iPhone of iPad werkt. Fabrikanten van Bluetooth-accessoires gebruiken het vaak niet omdat dit een universele standaard is. Bij apparaten die verbinding met de Lightning-poort maken is het wel goed om op het logo te letten, want zonder MFi-licentie werken kabels en accessoires vaak niet.

Bij opladers is het ook erg belangrijk om een gecertificeerd exemplaar te kopen. Om door Apple’s keuring te komen en het logo te mogen dragen, moeten accessoires namelijk een bepaalde kwaliteit hebben. Dat is zeker bij alles dat met stroom te maken heeft geen overbodige luxe.

MFi logo voorbeeld
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Er zijn al teveel fake artikelen in omloop dat houd je toch niet tegen. Dan maar overpriced accesiores bij de Apple Store kopen. Dan weet je in ieder geval dat je een origineel hebt en niet een of ander chinese knockoff

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het eerste logo bij nieuw lijkt mij fake. De afscheidstreepjes lijken verschillende diktes te hebben.

   

  Wel grappig dat wanneer je dit soort spullletjes wilt maken dat je dan Apple in je keuken moet laten kijken om überhaupt in aanmerking te komen en wanneer ze dan het logo vernieuwen moet jij binnen 90 dagen alle verpakkingen gaan vervangen. Je zou maar net een bestelling hebben gedaan bij het bedrijf dat je verpakking produceert.

   

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik heb dit logo al vaak genoeg gezien op verpakkingen van overduidelijk niet-gecertificeerde producten.

  Apple zou een makkelijk te doorzoeken lijst moeten maken waar al die accessoires ook op te vinden zijn. Dat vergroot bovendien de mogelijkheid voor consumenten om nieuwe gadgets te ontdekken 👍🏼

 • Profielfoto
  Yosemite

  Logo zegt natuurlijk niets als je op sites als Aliexpress je rommel koopt. Een logo op een doosje is natuurlijk makkelijker na te maken dan het nagemaakte product.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  “Yosemite” Precies ! Gevaarlijke opladers en batterijen met nep keurmerken