Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 12 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Officiële iPhone-accessoires krijgen een nieuw logo

Bij het kopen van een accessoire voor je iPhone of iPad is het belangrijk om naar het “Made for i” (MFi) logo te zoeken. Als dit op de doos staat, weet je dat de fabrikant door Apple goedgekeurde accessoires verkoopt. De komende tijd is het extra goed opletten, want het logo gaat veranderen.

De verandering is subtiel. Apple heeft pictogrammen die de iPod, iPhone, iPad uitbeelden verwijderd en vervangen door een algemeen logo. Hieronder zie je het oude en nieuwe logo.

Nieuw en oud

De aanpassing was nodig, want de vorm van Apple-apparaten is de laatste tijd veranderd. De iPod lijkt al lang niet meer op de iPod Classic en de iPhone X ziet er anders uit dan de vorige generatie smartphones. Nu de pictogrammen zijn vervangen door een Apple-logo, kan het ontwerp weer jaren mee.

Klik/tap voor groter.

Apple heeft fabrikanten drie maanden de tijd gegeven om verpakkingen met deze nieuwe logo’s te ontwerpen. Het kan afhankelijk van de voorraad nog wel even duren voordat je het nieuwe Made for i-logo in de winkels ziet.

Zin en onzin van Made for i

Het ontbreken van het MFi-logo wil niet zeggen dat een apparaat niet met iPhone of iPad werkt. Fabrikanten van Bluetooth-accessoires gebruiken het vaak niet omdat dit een universele standaard is. Bij apparaten die verbinding met de Lightning-poort maken is het wel goed om op het logo te letten, want zonder MFi-licentie werken kabels en accessoires vaak niet.

Bij opladers is het ook erg belangrijk om een gecertificeerd exemplaar te kopen. Om door Apple’s keuring te komen en het logo te mogen dragen, moeten accessoires namelijk een bepaalde kwaliteit hebben. Dat is zeker bij alles dat met stroom te maken heeft geen overbodige luxe.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officiële iPhone-accessoires krijgen een nieuw logo
Sluiten