Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

iPad mini 4 in prijs verlaagd, maar niet vernieuwd

Apple heeft de prijs van de iPad mini 4 stilletjes verlaagd van € 489,- naar € 439,- Helaas is dit de enige wijziging aan de kleinste tablet in Apple’s assortiment. De 7,9-inch iPad is sinds vorig jaar alleen nog maar verkrijgbaar met 128GB opslag.

De 9,7-inch iPad werd dinsdag grondig vernieuwd, maar de iPad mini blijft in het verleden verankerd. Behalve de prijs is er niets veranderd. Zo heeft de kleine iPad nog steeds een A8-processor die niet geschikt is voor ARKit. Ook is er geen ondersteuning voor de Apple Pencil.

Kleine pluspunten iPad mini

Toch heeft de iPad mini 4 nog steeds een aantal pluspunten. De tablet is niet alleen klein en licht, maar heeft ook een gelamineerd scherm dat minder reflecteert dan het scherm van de 9,7-inch iPad. Toch zal de 6e generatie iPad met 9,7-inch scherm in de meeste gevallen de beste keuze zijn. Door de A10-chip zal deze een stuk langer software-updates ontvangen.

Of er een toekomst voor de iPad mini is, is alles behalve zeker. Vorig jaar zei Phil Schiller dat de kleinste iPad blijft bestaan omdat het compacte formaat nog steeds geliefd is. De Apple-topman zei echter ook dat Apple zich in de toekomst zal focussen op tablets met een scherm van ongeveer 10-inch.

ipad mini
Klik/tap voor groter.

De iPad mini werd in het najaar van 2012 geïntroduceerd, maar niet van harte. Steve Jobs geloofde niet in een tablet van minder dan 9-inch. Hij was ervan overtuigd dat een kleine tablet niet comfortabel te gebruiken was. Hij zei in een e-mail aan zijn collega Phil Schiller “Dit formaat is nutteloos. We zouden schuurpapier mee moeten leveren zodat gebruikers hun vingers half zo groot kunnen maken”.

AppleCare voor iPad ook goedkoper

Naast de prijs van de iPad mini, heeft Apple ook de prijs van AppleCare+ voor iPad verlaagd. De extra garantie voor de iPad kost nu € 79 in plaats van € 99. AppleCare+ voor de iPad Pro kost nog steeds € 99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini 4 in prijs verlaagd, maar niet vernieuwd
Sluiten