Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2018

‘iBooks krijgt binnenkort groot redesign’

Met iOS 11 kreeg de App Store een nieuwe opzet en binnenkort zou iBooks op een vergelijkbare manier worden aangepakt. Het lijkt erop dat Apple de digitale boekenmarkt nieuw leven in wil blazen.

iBooks is momenteel een vrij statisch platform met uitgelichte artikelen en zeer korte recensies, maar meer niet. De App Store heeft dagelijks bijgewerkte redactionele inhoud. Dit moet gebruikers verleiden om vaker een kijkje te nemen en nieuwe apps te ontdekken.

Apple tuigt nieuwe iBooks-redactie op

Die redactionele inhoud moet ook naar iBooks komen, blijkt uit een aantal vacatures die Apple heeft geplaatst. Het bedrijf zoekt iBooks Editors die het platform dagelijks gaan vullen. De redacteur heeft contact met uitgevers en kiest boeken en schrijvers om uit te lichten. Net zoals in de App Store.

Het huidige design van iBooks – Klik/tap voor groter.

De plannen lijken vergevorderd. We konden namelijk al een aantal redacteuren vinden die verantwoordelijk zijn voor de boekendienst in verschillende landen. Zo wordt er vanuit AustraliëFrankrijk / BeneluxCanada en Mexico aan de digitale boeken­winkel gewerkt.

Nieuw leesoffensief

Apple heeft iBooks een beetje laten verstoffen en daardoor is Amazon de enige serieuze speler in de markt voor e-books. De iPhone-maker lijkt echter een nieuw leesoffensief te plannen dat niet alleen uit boeken bestaat, maar ook tijdschriften omvat. Onlangs werd de all you can read-dienst Texture namelijk door Apple overgenomen.

Wanneer we een glips van Apple’s nieuwe, digitale boekenwinkel kunnen opvangen is nog niet duidelijk. In de laatste beta van iOS 11.3 is de app nog niet vernieuwd, al is de naam wel gewijigd van “Apple Books” naar “iBooks”.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘iBooks krijgt binnenkort groot redesign’
Sluiten