‘iBooks krijgt binnenkort groot redesign’

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Boeken app
(Afbeelding: OMT)

Met iOS 11 kreeg de App Store een nieuwe opzet en binnenkort zou iBooks op een vergelijkbare manier worden aangepakt. Het lijkt erop dat Apple de digitale boekenmarkt nieuw leven in wil blazen.

iBooks is momenteel een vrij statisch platform met uitgelichte artikelen en zeer korte recensies, maar meer niet. De App Store heeft dagelijks bijgewerkte redactionele inhoud. Dit moet gebruikers verleiden om vaker een kijkje te nemen en nieuwe apps te ontdekken.

Apple tuigt nieuwe iBooks-redactie op

Die redactionele inhoud moet ook naar iBooks komen, blijkt uit een aantal vacatures die Apple heeft geplaatst. Het bedrijf zoekt iBooks Editors die het platform dagelijks gaan vullen. De redacteur heeft contact met uitgevers en kiest boeken en schrijvers om uit te lichten. Net zoals in de App Store.

iBooks huidig
Het huidige design van iBooks – Klik/tap voor groter.

De plannen lijken vergevorderd. We konden namelijk al een aantal redacteuren vinden die verantwoordelijk zijn voor de boekendienst in verschillende landen. Zo wordt er vanuit AustraliëFrankrijk / BeneluxCanada en Mexico aan de digitale boeken­winkel gewerkt.

Nieuw leesoffensief

Apple heeft iBooks een beetje laten verstoffen en daardoor is Amazon de enige serieuze speler in de markt voor e-books. De iPhone-maker lijkt echter een nieuw leesoffensief te plannen dat niet alleen uit boeken bestaat, maar ook tijdschriften omvat. Onlangs werd de all you can read-dienst Texture namelijk door Apple overgenomen.

Wanneer we een glips van Apple’s nieuwe, digitale boekenwinkel kunnen opvangen is nog niet duidelijk. In de laatste beta van iOS 11.3 is de app nog niet vernieuwd, al is de naam wel gewijigd van “Apple Books” naar “iBooks”.

App Store Redesign screenshots 2017
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Toen ze iBooks uit iTunes trokken, heb ik een paar pogingen gedaan met die app overweg te leren gaan.

  Maar het is me nooit echt gelukt, en op een gegeven moment is daar gewoon een PDF-reader voor in de plaats gekomen en heb ik nooit meer naar iBooks omgekeken.

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  Ik gebruik iBooks vooral om er dingen in te zetten die ik op m’n iPad wil hebben. Het mist alleen functionaliteit die ik er toch echt in zou verwachten: het aan kunnen passen van bijvoorbeeld titels en schrijvers. Als die al niet in de PDF staan wanneer je die in iBooks zet, heb je pech — met als gevolg bijvoorbeeld dat ik vandaag door al m’n PDF’s heb moeten bladeren op zoek naar de handleiding van m’n geluidssysteem, in plaats van iets in het zoekveld in te kunnen typen.

  Als ze dat soort dingen nu eerst eens inbouwen, en dán pas eventueel de boel sexyer maken, lijkt me dat meer mensen iBooks een nuttig programma zouden kunnen gaan vinden …

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Afgelopen week nog een ebook gekocht in de iBook store

  The grand design van Stephen Hawking

  Het vertalen gaat soms fout na bijvoorbeeld de app. Dutch dictionary

  Bij het ene Engels talig boek lukt het wel en bij een ander Engels talig boek niet

  ik vind het heerlijk om op een middag een boek te lezen

   

  gr

 • Profielfoto
  tuuur

  Je kunt dat wel als je ‘Selecteren’ kiest Jacco dan kun gewoon de titel aanpassen

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  Bedoel je op een iPad of op een Mac? Ik had het namelijk over de Mac-versie van iBooks, maar ik realiseer me nu (pas) dat dit artikel waarschijnlijk vooral over de iOS-versie gaat …