BabelPod pakt twee grootste gebreken HomePod aan

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De HomePod is een leuk apparaat, maar heeft zo zijn gebreken. Zo is AirPlay de enige mogelijkheid om audio naar Apple’s slimme speaker te streamen. Dat is in sommige gevallen onhandig, maar gelukkig heeft ontwikkelaar Andrew Faden er iets op bedacht.

Met zijn project BabelPod voegt hij een line-ingang en Bluetooth-ontvanger toe aan de HomePod. Hoe dan? Simpel! Door een Raspberry Pi als ontvanger in te zetten. Het kleine computertje stuurt de audio weer door naar de HomePod.

Klaar voor drie tientjes

Het werkt als volgt: je streamt via Bluetooth audio naar de Raspberry, of sluit een minijack op de line-in aan. De Raspberry staat via AirPlay in verbinding met de HomePod en stuurt het geluid weer via AirPlay naar de HomePod. Prima om te steramen vanaf bijvoorbeeld Android-apparaat of andere gadget die geen AirPlay ondersteunt, maar je HomePod als TV-speaker gebruiken lukt door de vertraging nog niet. Het beeld en geluid lopen dan namelijk niet gelijk.

HomePod BabelPod Rapsberry Pi Zero
Klik/tap voor groter

Het geheel bestaat uit een Rapsberry Pi Zero W en USB-geluidskaartje. Dat kost bij elkaar ongeveer drie tientjes. Voor de kosten hoef je het niet te laten, maar het vereist wel even knutselen. De ontwikkelaar heeft een boel Linux-pakketten aan elkaar geknoopt om van de Raspberry een Bluetooth-ontvanger te maken. Het geheel is via een webinterface te configureren.

Software is open source

Krijg je zin om aan de slag te gaan? Op zijn website heeft Faden uitgebreide instructies gepubliceerd. De webinterface voor de configuratie is ook op Github te vinden.

BabePod HomePod Webinterface Screenshot
Klik/tap voor groter.

Is dit teveel van het goede? Check dan eens hoe je een Sonos transformeert tot AirPlay-speaker.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan? Denk dat mensen die een juist een HomePod hebben aangeschaft de rest van Apple ook wel zullen hebben. Dus lekker vanaf je iMac, AppleTV, iPhone of what ever streamen via AirPlay naar je HomePod. Werkt prima, geen last van “scheef lopend” beeld  – geluid.

 • Profielfoto
  morwatz

  UtregCity op 22 maart 2018 16:26
  Waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan? Denk dat mensen die een juist een HomePod hebben aangeschaft de rest van Apple ook wel zullen hebben. Dus lekker vanaf je iMac, AppleTV, iPhone of what ever streamen via AirPlay naar je HomePod. Werkt prima, geen last van “scheef lopend” beeld  – geluid.

  Precies!

 • Profielfoto
  mjsmit

  Yamaha werkt meen ik ook op airplay

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Geweldig dat er mensen zijn die dit soort dingen in elkaar knutselen!
  Leuke oplossing voor als je een feestje hebt en een Android gebruiker wil een muziekje opzetten.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Leuk zo’n hobby project en dat het kan. Maar waarom dan zoveel geld uitgeven aan een apparaat die niet voldoet aan je wensen?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  mvmaastricht op 22 maart 2018 18:58
  Geweldig dat er mensen zijn die dit soort dingen in elkaar knutselen!
  Leuke oplossing voor als je een feestje hebt en een Android gebruiker wil een muziekje opzetten.

  Hoop niet dat die Android gebruiker net zo’n slechte muzieksmaak heeft  GEINTJE

 • Profielfoto
  cids

  Overbodig geknutsel…

 • Profielfoto
  recoiller

  Als consumenten dit soort oplossingen knutselen zo kort na de lancering dan kun je stellen dat een product niet voldoet aan de wensen die klanten hebben. Ik geloof dat de Homepod de Apple HiFi achterna gaat. Te veel geld voor een apparaat dat net niet voldoet aan de wensen. Zelf denk ik dat het heel erg gericht is op de echte audiofiel maar in mijn omgeving heeft deze doelgroep vaak al een complete oplossing.