Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 22 maart 2018

BabelPod pakt twee grootste gebreken HomePod aan

De HomePod is een leuk apparaat, maar heeft zo zijn gebreken. Zo is AirPlay de enige mogelijkheid om audio naar Apple’s slimme speaker te streamen. Dat is in sommige gevallen onhandig, maar gelukkig heeft ontwikkelaar Andrew Faden er iets op bedacht.

Met zijn project BabelPod voegt hij een line-ingang en Bluetooth-ontvanger toe aan de HomePod. Hoe dan? Simpel! Door een Raspberry Pi als ontvanger in te zetten. Het kleine computertje stuurt de audio weer door naar de HomePod.

Klaar voor drie tientjes

Het werkt als volgt: je streamt via Bluetooth audio naar de Raspberry, of sluit een minijack op de line-in aan. De Raspberry staat via AirPlay in verbinding met de HomePod en stuurt het geluid weer via AirPlay naar de HomePod. Prima om te steramen vanaf bijvoorbeeld Android-apparaat of andere gadget die geen AirPlay ondersteunt, maar je HomePod als TV-speaker gebruiken lukt door de vertraging nog niet. Het beeld en geluid lopen dan namelijk niet gelijk.

Klik/tap voor groter

Het geheel bestaat uit een Rapsberry Pi Zero W en USB-geluidskaartje. Dat kost bij elkaar ongeveer drie tientjes. Voor de kosten hoef je het niet te laten, maar het vereist wel even knutselen. De ontwikkelaar heeft een boel Linux-pakketten aan elkaar geknoopt om van de Raspberry een Bluetooth-ontvanger te maken. Het geheel is via een webinterface te configureren.

Software is open source

Krijg je zin om aan de slag te gaan? Op zijn website heeft Faden uitgebreide instructies gepubliceerd. De webinterface voor de configuratie is ook op Github te vinden.

Klik/tap voor groter.

Is dit teveel van het goede? Check dan eens hoe je een Sonos transformeert tot AirPlay-speaker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BabelPod pakt twee grootste gebreken HomePod aan
Sluiten