‘HomePod vanaf april in Europa te koop’

16 reacties

De HomePod is momenteel alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië te koop, maar daar kan wel eens snel verandering in komen. Volgens een nieuw gerucht arriveert Apple’s slimme speaker snel op het Europese vasteland.

Een goed ingelichte bron binnen de Franse muziekdivisie van Apple claimt dat de Europese verkoop in april start. Hij noemt Frankrijk en Duitsland specifiek, maar over Nederland is nog niets bekend.

Apple maakt haast bij uitrol HomePod

Bron van het gerucht is Steven Huon, een Franse Apple-medewerker. Hij wordt door Apple vaker ingezet om tactisch informatie te lekken. Zo gaf hij in augustus al een eerste hint naar de naam iPhone X, terwijl wij nog overtuigd waren dat het volgende topmodel gewoon iPhone 8 zou gaan heten.

Het gerucht sluit ook aan bij Apple’s plannen. Bij de verkoopstart van de HomePod werd al aangekondigd dat de slimme speaker later dit jaar naar Duitsland en Frankrijk zou komen. Apple laat er geen gras over groeien en start de verkoop naar verluidt in april. De afgelopen tijd is gebleken dat er meer dan genoeg voorraad is, dus niets lijkt een snelle wereldwijde uitrol tegen te houden.

HomePod Siri
Klik/tap voor groter.

Siri op HomePod

Misschien is Siri nog het enige struikelblok. Hoewel de virtuele assistent op iOS tientallen talen spreekt, is de talenknobbel van Siri op Apple’s slimme speaker beperkt. Bij een lancering in nieuwe landen, worden ook nieuwe Siri-talen toegevoegd. Mogelijk komt dit omdat Apple specifieke optimalisaties voor iedere Siri-taal moet doen en zijn Frans en Duits al klaar.

Straks een HomePod in Duitsland kopen? Dan kun je ‘m gewoon in Nederland gebruiken, maar er zijn wel wat beperkingen. Die hebben wij in dit uitgebreide artikel op een rij gezet.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Apple laat er geen gras over groeien. Maar ze laten wel het gras groeien over de Belgische TV. Namelijk: wij moeten het nog steeds doen zonder Siri op de TV. Ik ben in de markt voor de HomePod maar dat hij zo snel beschikbaar zal zijn heb ik toch heel veel twijfels.

 • Profielfoto
  Swiftly

  @App69 kun je niet gewoon Nederlands gebruiken op de Apple TV?

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Naast Vlaams is België is toch ook een Frans en Duitstalig land. Dus de homepod zou hier ook moeten komen.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Voor mij vormt de beperkte Siri op de HomePod geen enkele belemmering: hardwarematig is dit de beste draadloze speaker die er bestaat in z’n prijsklasse.
  Alle beperkingen waar de tech sites zo over vallen worden tussen nu en een a twee jaar opgelost met software updates, en dan wordt dit niet alleen draadloze speaker met het beste geluid, maar ook de slimste en meest privacy vriendelijke speaker.
  Kom maar op dus, met deze uiterst betaalbare vervanging van m’n stereosetje.

 • Profielfoto
  venco58

  Draadloos……? Nope zit snoertje aan.

 • Profielfoto
  Swiftly

  Ik neem aan dat hij bedoelt: Draadloos met betrekking tot de muziek. Er hoeft geen datalijn naar je stereo.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Dat draadloze is nu juist waar ik me zorgen over maak. Ik gebruik twee B&W speakers en die zouden het beide draadloos moeten doen, maar ik heb er maar netwerkkabels tussen gelegd: dat airplay is werkelijk zeer onbetrouwbaar.

 • Profielfoto
  Spinozo

  @Ziegler Dat AirPlay boeit het niet of het draad of draadloos is, als er maar een stabiele verbinding is. Kortom, AirPlay niet de schuld geven en een betere WiFi router kopen.

 • Profielfoto
  Ziegler

  @ Spinozo

  Reken maar dat airplay dat ‘boeit’. Airplay is gewoon niet erg stabiel over wifi.

  Ik weet niet zo goed welke betere router ik moet kopen. Ik heb een vrij prijzige Fritzbox  . . . . En die B&W’s staan redelijk dichtbij de router.

  Dus als je het niet erg vindt, geef ik toch airplay de schuld.

   

 • Profielfoto
  Superdude73

  AirPlay naar HomePod over WiFi is alles behalve stabiel! Mijn HomePod in eetkamer naast de keuken, als ik in de keuken sta met iPhone dan hapert ie al:( Kwaliteit van het geluid is super, maar toch echt gebrek dat er a) geen NL Siri is en b) Siri soms op je telefoon wordt overruled. Toch zou ik een tweede kopen;)

 • Profielfoto
  gipsman

  Airplay is hier wel zeer stabiel na upgrade van wifi aanbieder (telenet belgië) en mijn upgrade van airport express naar airport extreme als basisrouter.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Het is April . . . .

 • Profielfoto
  hagar2008

  @Swiftly: App69 heeft gelijk. Geen Siri op Belgische Apple TV: “Siri is currently available on Apple TV 4K and Apple TV (4th generation) in these countries, regions, and languages: Australia (English), Canada (English, French), Germany (German), France (French), Mexico (Spanish), Netherlands (Dutch), Norway (Norwegian Bokmål), Japan (Japanese), Spain (Spanish), Sweden (Swedish), UK (English), US (English, Spanish).”

  In Belgie ook nog geen openbaar vervoer of Nearby in Maps.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ding is toch al in Europa te koop!? Raymon heeft zelf zo’n ding in London gekocht…

 • Profielfoto
  WaZoo

  Het is al bijna mei…

 • Profielfoto
  Mister_J

  Kon niet meer wachten, dus heb 2 weken geleden er eentje opgehaald in Engeland. Nu wachten op stereomodus en Airplay 2. Als de HomePod in NL beschikbaar is, dan koop ik zeker 1 of 2 erbij.