Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 7 maart 2018

‘HomePod krijgt eind 2018 klein broertje’

Het jaar 2018 staat in het teken van grote producten, zoals de 6,5-inch iPhone X Plus, maar naar verluidt vergeet Apple de kleintjes niet. We horen al een tijdje berichten over een nieuwe iPhone SE en volgens Economic Daily News krijgt de HomePod ook een klein broertje.

Apple zou eind 2018 een ‘HomePod Mini’ uit willen brengen, die ook een lagere prijs heeft. Met een meer betaalbare HomePod kan Apple de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Google Home Amazon Echo. Die hebben vaak een lagere prijs.

Goedkopere HomePod Mini

Het bedrijf zou mikken op een prijs tussen de 150 en 200 dollar. Dat is een stuk goedkoper dan de 349 dollar die de (enigszins) slimme speaker nu kost. Ter vergelijking: de Amazon Echo heeft een vanaf-prijs van 99 dollar en de Google Home Mini kost slechts 49 dollar. Die apparaten kunnen echter niet tippen aan de geluidskwaliteit van de HomePod.

HomePod Sonos Google Home Amazon Echo
Klik/tap voor groter.

Details over een eventuele HomePod Mini zijn nog schaars, maar verwacht vooral een minder krachtige speaker. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Apple inlevert op de microfoons of Siri-functionaliteit.

Ook handig in kleine kamers

Een kleinere variant van de slimme speaker zou ook van pas kunnen komen in kleine huizen of kamers. De huidige HomePod is overkill voor een gemiddelde slaapkamer of keuken.

Apple’s slimme speaker is nog niet in Nederland te koop en Siri ondersteunt nog geen Nederlands. Wanneer de verkoop van de HomePod in ons land of België start is nog onduidelijk, maar Apple heeft al wel bevestigd dat de speaker nog dit jaar naar Frankrijk en Duitsland komt. Siri gaat dan ook Duits en Frans spreken. Als je echt niet kunt wachten op Apple’s speaker, kun je er een uit het buitenland in Nederland gebruiken. In dit artikel hebben we de mogelijkheden en beperkingen op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘HomePod krijgt eind 2018 klein broertje’
Sluiten