‘HomePod krijgt eind 2018 klein broertje’

Door: Raymon Mens - 8 reacties
HomePod

Het jaar 2018 staat in het teken van grote producten, zoals de 6,5-inch iPhone X Plus, maar naar verluidt vergeet Apple de kleintjes niet. We horen al een tijdje berichten over een nieuwe iPhone SE en volgens Economic Daily News krijgt de HomePod ook een klein broertje.

Apple zou eind 2018 een ‘HomePod Mini’ uit willen brengen, die ook een lagere prijs heeft. Met een meer betaalbare HomePod kan Apple de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Google Home Amazon Echo. Die hebben vaak een lagere prijs.

Goedkopere HomePod Mini

Het bedrijf zou mikken op een prijs tussen de 150 en 200 dollar. Dat is een stuk goedkoper dan de 349 dollar die de (enigszins) slimme speaker nu kost. Ter vergelijking: de Amazon Echo heeft een vanaf-prijs van 99 dollar en de Google Home Mini kost slechts 49 dollar. Die apparaten kunnen echter niet tippen aan de geluidskwaliteit van de HomePod.

HomePod
Klik/tap voor groter. Afbeelding: ANP/Edwin Vermeer

Details over een eventuele HomePod Mini zijn nog schaars, maar verwacht vooral een minder krachtige speaker. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Apple inlevert op de microfoons of Siri-functionaliteit.

Ook handig in kleine kamers

Een kleinere variant van de slimme speaker zou ook van pas kunnen komen in kleine huizen of kamers. De huidige HomePod is overkill voor een gemiddelde slaapkamer of keuken.

Apple’s slimme speaker is nog niet in Nederland te koop en Siri ondersteunt nog geen Nederlands. Wanneer de verkoop van de HomePod in ons land of België start is nog onduidelijk, maar Apple heeft al wel bevestigd dat de speaker nog dit jaar naar Frankrijk en Duitsland komt. Siri gaat dan ook Duits en Frans spreken. Als je echt niet kunt wachten op Apple’s speaker, kun je er een uit het buitenland in Nederland gebruiken. In dit artikel hebben we de mogelijkheden en beperkingen op een rij gezet.

Bron

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Hidde Collee

  “Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Apple inlevert op de microfoons of Siri-functionaliteit.” Het woordje ‘niet’ is vergeten 😆.

 • Profielfoto
  Prinsenkind

  Ik gok op €199! Natuurlijk wel lager, maar wel een Apple prijs! Leuk ding. Fijn dat er dan ook een kleinere versie van komt!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Gezien de kwaliteit en fragmentatie van Siri denk ik eerder dat dit mist. Apple is pro muziek én heeft daarom de homepod uitgerust met goede speakers, denk ik dat ze niet inleveren op kwaliteit.

  De homepod kan verder echt helemaal niks dus verder bezuinigen is lastig 🤣

 • Profielfoto
  Spinozo

  Overkill voor een slaapkamer? Dat ding is nauwelijks groter dan een pot pindakaas. Ik zou eerder een grotere verwachten!

 • Profielfoto
  App69

  Beter eerst de HomePod wereldwijd uitbrengen dan al zo snel met een kleiner formaat af te komen.

  Maar geloof er niet veel van. De HomePod ia al zo klein.

 • Profielfoto
  xaddict

  En later een HomePod Micro voor op het toilet 👍🏼

 • Profielfoto
  klonic

  Siri spreekt op mijn iPhone en Mac toch gewoon Nederlands… waarom zeggen jullie dat Siri dat niet doet?

 • Profielfoto
  App69

  klonic op 9 maart 2018 00:32
  Siri spreekt op mijn iPhone en Mac toch gewoon Nederlands… waarom zeggen jullie dat Siri dat niet doet?

  Siri op de HomePod kan geen Nederlands. Zoals Siri op de Belgische TV geen Nederlands kan.