Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Gifjesdienst Tenor is nu van Google

Google heeft Tenor gekocht. Deze dienst richt zich op het gemakkelijk vindbaar maken van Gifjes en heeft apps voor iOS, Mac en Android.

De bekendste app van Tenor is misschien wel het Gif Keyboard voor iOS. Hier kun je makkelijk Gifjes mee zoeken en in berichten-apps gebruiken. WhatsApp en Facebook Messenger gebruiken de catalogus van Tenor om het zoeken naar Gifs direct in hun apps te integreren.

Apps blijven bestaan

De zoekgigant heeft de dienst voor Gifs onder andere gekocht om zijn eigen toetsenbord genaamd Gboard te verbeteren. Het toetsenbord kan al naar Gifjes zoeken, maar de catalogus van Tenor moet het beter maken. De Tenor-apps voor iOS en Android blijven bestaan en krijgen ook na de overname door Google nog updates. Liefhebbers van het Gif Keyboard hoeven dus niet te vrezen voor het verdwijnen van de app.

De iMessage-app van Tenor – Klik/tap voor groter.

Op iOS biedt Tenor naast zijn Gif Keyboard ook een iMessage-app die het makkelijk maakt om naar Gifjes te zoeken zonder van toetsenbord te wisselen. Die dienst is ook op de Mac aanwezig en heeft zelfs een Touch Bar-app. Tenor had in 2017 meer dan 300 miljoen actieve gebruikers en de catalogus van het bedrijf wordt ongeveer 12 miljard keer per maand doorzocht. Wat Google voor de dienst betaald heeft is niet bekend.

Verdienmodel van Gif-apps

Concurrent GIPHY is nog zelfstandig en heeft een duidelijk verdienmodel. De dienst verdient vooral geld met gesponsorde Gifs. Zo plaatst Netflix regelmatig korte Gifjes ter promotie van series.

Giphy is de grootste concurrent van Tenor – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gifjesdienst Tenor is nu van Google
Sluiten