Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 26 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

Geen livestream bij Apple-event dinsdag 27 maart

Apple houdt aanstaande dinsdag weer een special event. Het laatste evenement in maart was in 2016, dus na twee jaar is het wel weer tijd. Het evenement van dinsdag is echter op vele manieren anders.

Zo is het niet op de Apple-campus of in San Francisco, maar in Chicago. Apple heeft de Lane Tech High School gekozen voor het event en dat is niet voor niets. Er worden veel aankondigingen op het gebied van educatie verwacht. Er is ook minder leuk nieuws: live kijken is niet mogelijk.

Event start om 17:00 uur Nederlandse tijd

Het event zal om 17:00 uur Nederlandse tijd starten en ook dat is anders dan normaal, want Apple-events starten doorgaans om 19:00 uur. Dat verschil is logisch, want Chicago heeft een andere tijdszone dan Cupertino of San Francisco. Hoewel je niet live kunt kijken, is achteraf terugkijken wel mogelijk. OMT houdt je via Twitter en een doorlopende stroom van artikelen op de hoogte.

De Apple Events-app op de Apple TV is inmiddels bijgewerkt – Klik/tap voor groter.

Waarom Apple geen livestream verzorgt is onduidelijk. Mogelijk ontbreken de technische faciliteiten voor het verzorgen van een livestream vanuit de school, of lenen de de aan te kondigen producten zich niet voor een spectaculaire wereldwijde livestream.

Mix van hard- en software verwacht

Over producten gesproken. Het is vrijwel zeker dat Apple een goedkopere iPad gaat aankondigen die is gericht op het onderwijs. Het getekende Apple-logo op de uitnodiging hint naar ondersteuning voor de Apple Pencil. Of er ook een Smart Connector aanwezig is, is minder zeker. Een nieuwe iPhone SE lijkt niet te passen bij een evenement voor onderwijs, maar de kleine iPhone is wel aan vernieuwing toe.

Hoewel Apple iOS duidelijk als de toekomst van onderwijs ziet, hopen wij ook op Mac-nieuws. Een nieuwe, in prijs verlaagde MacBook Air of andere instap-MacBook zou niet misstaan op een evenement dat gericht is op onderwijs. Volgens de laatste geruchten zien we echter pas in juni een nieuwe bugdet-MacBook.

Op het gebied van software wordt natuurlijk iOS 11.3 verwacht, dat komt samen met macOS 10.13.4 uit. Code in betaversies van iOS 11.3 verklapte afgelopen week al dat Apple werkt aan een nieuw framework voor huiswerk en examens, genaamd ClassKit. Hoe dat er precies gaat werken zien we dinsdag vanaf 17:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Geen livestream bij Apple-event dinsdag 27 maart
Sluiten