Geen livestream bij Apple-event dinsdag 27 maart

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Apple houdt aanstaande dinsdag weer een special event. Het laatste evenement in maart was in 2016, dus na twee jaar is het wel weer tijd. Het evenement van dinsdag is echter op vele manieren anders.

Zo is het niet op de Apple-campus of in San Francisco, maar in Chicago. Apple heeft de Lane Tech High School gekozen voor het event en dat is niet voor niets. Er worden veel aankondigingen op het gebied van educatie verwacht. Er is ook minder leuk nieuws: live kijken is niet mogelijk.

Event start om 17:00 uur Nederlandse tijd

Het event zal om 17:00 uur Nederlandse tijd starten en ook dat is anders dan normaal, want Apple-events starten doorgaans om 19:00 uur. Dat verschil is logisch, want Chicago heeft een andere tijdszone dan Cupertino of San Francisco. Hoewel je niet live kunt kijken, is achteraf terugkijken wel mogelijk. OMT houdt je via Twitter en een doorlopende stroom van artikelen op de hoogte.

Apple event 27 maart 2018 Apple TV
De Apple Events-app op de Apple TV is inmiddels bijgewerkt – Klik/tap voor groter.

Waarom Apple geen livestream verzorgt is onduidelijk. Mogelijk ontbreken de technische faciliteiten voor het verzorgen van een livestream vanuit de school, of lenen de de aan te kondigen producten zich niet voor een spectaculaire wereldwijde livestream.

Mix van hard- en software verwacht

Over producten gesproken. Het is vrijwel zeker dat Apple een goedkopere iPad gaat aankondigen die is gericht op het onderwijs. Het getekende Apple-logo op de uitnodiging hint naar ondersteuning voor de Apple Pencil. Of er ook een Smart Connector aanwezig is, is minder zeker. Een nieuwe iPhone SE lijkt niet te passen bij een evenement voor onderwijs, maar de kleine iPhone is wel aan vernieuwing toe.

Hoewel Apple iOS duidelijk als de toekomst van onderwijs ziet, hopen wij ook op Mac-nieuws. Een nieuwe, in prijs verlaagde MacBook Air of andere instap-MacBook zou niet misstaan op een evenement dat gericht is op onderwijs. Volgens de laatste geruchten zien we echter pas in juni een nieuwe bugdet-MacBook.

Op het gebied van software wordt natuurlijk iOS 11.3 verwacht, dat komt samen met macOS 10.13.4 uit. Code in betaversies van iOS 11.3 verklapte afgelopen week al dat Apple werkt aan een nieuw framework voor huiswerk en examens, genaamd ClassKit. Hoe dat er precies gaat werken zien we dinsdag vanaf 17:00 uur.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Er bestaat zoiets als een satellietwagen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik hoop dat ze van de gelegenheid gebruik maken (de Store gaat waarschijnlijk down) om toch wat extra spul te lanceren.

   

  Ik denk aan oude beloftes zoals bijvoorbeeld een HomePod met Europese stekker, AirPower en AirPod case met wireless charging. Grotere dingen zoals de iPhone SE en de Mac mini hebben ook geen event nodig, maar goed, wishful thinking.

 • Profielfoto
  Night

  Ik verwacht ook een nieuwe (budget) iPad, die de strijd aan moet gaan met de  recent, speciaal voor de educatieve markt uitgebrachte Google Chrome OS tablet. (meer info: http://www.trustedreviews.com/news/first-google-chrome-os-tablet-takes-aim-apples-new-ipads-3433585)

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Toch wel een tegenvaller, vond het altijd wel een leuk tv momentje om het nieuws over Apple te zien.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Op de apple tv (3) events app is wel een stream aangekondigd, net als alle andere apple events

 • Profielfoto
  App69

  BlueSky op 27 maart 2018 08:18
  Op de apple tv (3) events app is wel een stream aangekondigd, net als alle andere apple events

  After it concludes. Is de bedoeling dat je alle zinnen leest.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Alleen maar goed, al die keynotes zijn toch alleen maar tenenkrommend (die van Apple nog het minst overigens). Als je niet iemand hebt die het mooi kan brengen (Jobs, Musk) dan moet je het gewoon niet doen.