Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 28 maart 2018

FreeBuds: Huawei geeft weinig origineel antwoord op de AirPods

Huawei heeft vandaag nieuwe smartphones onthuld. Bij onze collega’s van WANT lees je alles over de P20 en P20 Pro, maar onze aandacht werd getrokken door de FreeBuds. Een heus antwoord op de AirPods.

Huawei levert al jaren oortjes bij zijn smartphones die erg aan Apple’s EarPods doen denken. In dat opzicht in het weinig verrassend dat de nieuwe, draadloze oortjes van de Chinese smartphonefabrikant op Apple’s AirPods lijken.

FreeBuds vs. AirPods

Wanneer de FreeBuds in iemands oor zitten, lijken ze sprekend op AirPods. Toch zijn er ook een aantal verschillen, bijvoorbeeld het rubberen dopje dat wat verder in het oor gaat. Huawei wil er zo voor zorgen dat de oortjes niet constant uit je oren vallen. Hoewel niet iedereen er last van zal hebben, vallen AirPods bij mensen met ondiepe oren wel eens uit.

Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.

Het meegeleverde doosje laadt de FreeBuds op, maar is iets groter dan dat van de AirPods. Hoeveel extra ladingen het doosje bevat is nog niet duidelijk. De AirPods kunnen met de case vier keer volledig geladen worden. Volgens Huawei hebben de oortjes een accuduur van 10 uur, terwijl de AirPods maximaal 5 uur op een acculading werken. De Chinese fabrikant biedt meer keuze, want de FreeBuds zijn zowel in wit als zwart verkrijgbaar.

De zwarte versie – Klik/tap voor groter.

Beluisteren mocht nog niet

Tijdens de onthulling mochten journalisten de oortjes proberen, maar nog niet beluisteren. Het is daarom nog niet bekend hoe de draadloze oortjes van Huawei klinken en of de muziek net zo goed synchroon loopt als bij de AirPods. Het is niet simpel om links en rechts draadloos synchroon te houden. De adviesprijs is 159 euro, terwijl de AirPods 179 euro kosten. De verkoop moet in mei starten.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
FreeBuds: Huawei geeft weinig origineel antwoord op de AirPods
Sluiten