FreeBuds: Huawei geeft weinig origineel antwoord op de AirPods

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Huawei heeft vandaag nieuwe smartphones onthuld. Bij onze collega’s van WANT lees je alles over de P20 en P20 Pro, maar onze aandacht werd getrokken door de FreeBuds. Een heus antwoord op de AirPods.

Huawei levert al jaren oortjes bij zijn smartphones die erg aan Apple’s EarPods doen denken. In dat opzicht in het weinig verrassend dat de nieuwe, draadloze oortjes van de Chinese smartphonefabrikant op Apple’s AirPods lijken.

FreeBuds vs. AirPods

Wanneer de FreeBuds in iemands oor zitten, lijken ze sprekend op AirPods. Toch zijn er ook een aantal verschillen, bijvoorbeeld het rubberen dopje dat wat verder in het oor gaat. Huawei wil er zo voor zorgen dat de oortjes niet constant uit je oren vallen. Hoewel niet iedereen er last van zal hebben, vallen AirPods bij mensen met ondiepe oren wel eens uit.

huawei freebuds
Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.

Het meegeleverde doosje laadt de FreeBuds op, maar is iets groter dan dat van de AirPods. Hoeveel extra ladingen het doosje bevat is nog niet duidelijk. De AirPods kunnen met de case vier keer volledig geladen worden. Volgens Huawei hebben de oortjes een accuduur van 10 uur, terwijl de AirPods maximaal 5 uur op een acculading werken. De Chinese fabrikant biedt meer keuze, want de FreeBuds zijn zowel in wit als zwart verkrijgbaar.

FreeBuds
De zwarte versie – Klik/tap voor groter.

Beluisteren mocht nog niet

Tijdens de onthulling mochten journalisten de oortjes proberen, maar nog niet beluisteren. Het is daarom nog niet bekend hoe de draadloze oortjes van Huawei klinken en of de muziek net zo goed synchroon loopt als bij de AirPods. Het is niet simpel om links en rechts draadloos synchroon te houden. De adviesprijs is 159 euro, terwijl de AirPods 179 euro kosten. De verkoop moet in mei starten.

FreeBuds in hand
Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Leander Deen

  En allemaal lachen he! Toen Apple met de AirPods kwam… ik zou niet meer zonder kunnen!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik lach er nog steeds om hoor. .;)

 • Profielfoto
  Fishke

  Ik gebruik ze veel om mee te bellen in de vrachtauto, maar ik heb laatst weer een Jabra besteld omdat mensen mij niet goed konden horen. Zacht geluid en dat hoorde ik van veel mensen. Dit zal wel met een achtergrond geluid filter te maken hebben vermoed ik. Spijtig dat ze dit bij Jabra stukken beter doen, want voor de rest zijn het prima dingen.

  De prijs van de Freebuds is fors voor een kopie product. Maar ja.. Misschien zijn ze goed.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik ook!

  Lekker voor l#l lopen, ongeacht het origineel of namaak.

 • Profielfoto
  ¿`„

  De AirPods zijn de eerste koptelefoontjes die ik langer dan 10 maanden in gebruik hebt kunnen houden.  Lang leve het draadloos koptelefoontje.  En de geluidskwaliteit is meer dan prima, het gaat me bij dit soort koptelefoontjes niet om geweldige waanzinnige audio ervaring maar wel een prima audio ervaring en daarbij goede verstaanbaarheid tijdens telefoon gesprekken en daar heb ik eigenlijk nooit problemen bij met de AirPods.

   

  Die € 179 is inderdaad een stevig bedrag in één keer. Maar ik kort om het half jaar zo ongeveer een nieuw setje koptelefoons van minimaal 25 à € 30.   En ze gingen altijd kapot bij de draad aanzet, of bij het speakertje of bij het stekkertje…

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik had niet verwacht dat de Chinese kopie nog 159 moet kosten. Het zal dan wel van concurrerende kwaliteit moeten zijn met AirPods, in tegenstelling tot de troep die je voor een tientje op aliexpress kan krijgen.

  AirPods zijn trouwens mijn favoriete oordoppen, naar mijn mening ook beter dan alle koptelefoons die ik getest heb (QC35, Beats Studio, B&W PX, etc). Goede balans tussen comfort, gemak en geluidskwaliteit. Ik ben niet zo van de lompe koptelefoons die na een half uur al gaan irriteren.

 • Profielfoto
  tav

  #karelwillem ; airpods vind ik minder belachelijk dan die oorverwarmers die sommige op hebben.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik ben china moe. Ze kopiëren, aliexpress waar iedereen het maar steeds over heeft en de nep producten die er te vinden zijn. Voor mij hoeft dat allemaal niet.

  Ik kan echt blij worden als er op mijn product ‘Made in Japan’ staat:D

 • Profielfoto
  thebest07111

  marco.nl op 28 maart 2018 23:55
  De AirPods zijn de eerste koptelefoontjes die ik langer dan 10 maanden in gebruik hebt kunnen houden.  Lang leve het draadloos koptelefoontje.  En de geluidskwaliteit is meer dan prima, het gaat me bij dit soort koptelefoontjes niet om geweldige waanzinnige audio ervaring maar wel een prima audio ervaring en daarbij goede verstaanbaarheid tijdens telefoon gesprekken en daar heb ik eigenlijk nooit problemen bij met de AirPods.

   

  Die € 179 is inderdaad een stevig bedrag in één keer. Maar ik kort om het half jaar zo ongeveer een nieuw setje koptelefoons van minimaal 25 à € 30.   En ze gingen altijd kapot bij de draad aanzet, of bij het speakertje of bij het stekkertje…

  Daarvoor heb je garantie.

  Gewoon terug naar de winkel en nieuwe vragen voor 2 jaar lang. Doe ik ook.