Foxconn koopt Belkin voor 866 miljoen dollar

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Foxconn Interconnect Technology, een dochterbedrijf van Foxconn, heeft Belkin International overgenomen voor 866 miljoen dollar. Het bedrijf is daarom nu eigenaar van Belkin en de merken Wemo, Linksys en Phyn.

Belkin is vooral bekend als accessoiremaker. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment met kabels, adapters, opladers, docks, screen protectors en meer. Veel is ontworpen voor de iPhone, maar er zijn ook accessoires voor de Mac en producten die werken met HomeKit.

Naam Belkin blijft bestaan

In een gezamenlijk persbericht laten de bedrijven weten dat de naam Belkin blijft bestaan. Foxconn wil met deze overname een groter speler op de starthome-markt worden. Het bedrijf hoopt in de toekomst alle producten in eigen fabrieken te kunnen produceren.

Belkin BOOST↑UP
Klik/tap voor groter.

Aan productiecapaciteit heeft Foxconn in ieder geval geen gebrek, want het bedrijf is een van de grootste technologieproductenten van Azië. Het werkt momenteel vooral in opdracht van andere merken, maar heeft ook ambities om eigen merken in de markt te zetten.

Apple werkt samen met Belkin en Foxconn

Apple werkt al nauw samen met zowel Belkin als Foxconn. De iPhone wordt in fabrieken van Foxconn geassembleerd en Belkin-producten liggen in de Apple Store. Er worden ook wel eens accessoires exclusief voor Apple geproduceerd, zoals een USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter. Apple maakt dit type adapter zelf niet, maar verkoopt het Belkin-product als aanbevolen accessoire bij een MacBook of MacBook Pro.

Submerk Wemo maakt voornamelijk beveiligingscamera’s en op slimme lampen. Sinds kort is er ook ondersteuning voor HomeKit. Linksys produceert voornamelijk netwerkapparatuur en is vooral bekend van zijn routers. Het minst bekende merk Phyn maakt producten die de watertoevoer in huis reguleren.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ben geen fan van Chinezen die netwerkbedrijven kopen. Belkin is bijvangst.

 • Profielfoto
  Vroegah

  Daar gaat weer een US bedrijf met kennis en goederen naar China…

  Verwacht wel een tweet van Trump hierover als hij met z’n big-mac in bed ligt;-)